Tuesday, March 19, 2024
16 C
Rhodes
HomeΡόδοςΣτράτος Καρίκης για Χατζή Χατζηευθυμίου: «Στον δεύτερο γύρο των τελευταίων εκλογών δεν...

Στράτος Καρίκης για Χατζή Χατζηευθυμίου: «Στον δεύτερο γύρο των τελευταίων εκλογών δεν με στήριξε και δηλώνει ότι πώς και πάλι, αν χρειαστεί, δεν θα το κάνει»

- Διαφήμιση -

Με ένα σοφό ρητό που λέει ο λαός μας, θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του σεβαστού μου δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου και της παράταξής του «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και θέλω επιγραμματικά να του θυμίσω τα παρακάτω:

 

  1. Δεν τον στήριξα με όλες τις δυνάμεις μου με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του 2002 και του 2006 αλλά ακόμη και το 2010 σεβόμενος απόλυτα το πρόσωπό του και τις επιλογές του, αν και ήταν αντίθετες με τον πολιτικό μου χώρο; Ο ίδιος στον δεύτερο γύρο των τελευταίων εκλογών δεν το έκανε και δηλώνει ότι πώς και πάλι, αν χρειαστεί, δεν θα το κάνει. Είχε ηθική υποχρέωση να το κάνει; Την τήρησε;
  2. Ο ίδιος πρώτος προσωπικά και με δημόσιες δηλώσεις του δεν με παρακίνησε να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στον ενιαίο δήμο της Ρόδου αποκλείοντας δική του συμμετοχή; Τίμησε τη δέσμευση και τη δημόσια υπόσχεση που μου έδωσε; Τότε πίστευε ότι αν εκλεγόμουν θα ήμουν ανίκανος δήμαρχος; Σήμερα δηλώνει ότι δεν θα εκλεγώ ποτέ δήμαρχος. Μάλλον είναι ευχή λίγων συνεργατών του που εργάσθηκαν για το σκοπό αυτό. Εγώ αντίθετα του εύχομαι να το ξαναεπιτύχει και γνωρίζω στο Ροδιακό λαό ότι η συμμετοχή μου στα Κοινά έχει ως μοναδικό σκοπό την προσφορά στον τόπο μου από όποια θέση και αν με τάξει.
  3. Σίγουρα μόνο ο Ροδιακός Λαός που έδωσε στην παράταξή μας ποσοστό 47% και 25.000 ψήφους, γνωρίζει καλύτερα ποιος θα είναι ικανός δήμαρχος. Πάντως, το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο σημερινός δήμαρχος από το έτος 2007 μέχρι και σήμερα συνεχώς με εμπιστεύθηκαν στη θέση του αντιδημάρχου, ομολογεί πολλά πράγματα. Οι συμπατριώτες μας καταλαβαίνουν.
  4. Οφείλω να θυμίσω ότι η παρουσία μου στα κοινά συνδέθηκε με νέες νοοτροπίες, νέες συμπεριφορές, αγάπη και εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο και από ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μου. Μπορώ να θυμίσω δεκάδες δράσεις στις οποίες συνέβαλα να επιτύχουν με τις δικές μου δυνάμεις. Κάποτε τις ομολογούσε και ο ίδιος ο Χατζής.
  5. Αν με κατηγορούν για αποχή από αποφάσεις, μπορώ να θυμίσω αρκετές, όλες προβληματικές και σε κάθε περίπτωση δεν θα με τιμούσε η συμμετοχή στη λήψη τους. Όμως δεν θα αναφερθώ σε αυτές γιατί έχω κρίση και τιμώ τους ανθρώπους που υπηρέτησα δίπλα τους.
  6. Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία θα επαναλάβω τη θέση μας, ότι η παράταξη «ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» δεν έπρεπε να ανακηρυχθεί και να συμμετέχει στις εκλογές για συγκεκριμένους λόγους, που σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των έγκριτων νομικών του νησιού μας αποδέχονται. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα άλλαζαν όλα τα εκλογικά δεδομένα και το αποτέλεσμα των εκλογών;
  7. Τέλος θέλω να τονίσω ότι την ψήφο των μισών Ροδιτών και το σεβασμό του συνόλου των συμπολιτών η παράταξή μας τα κέρδισε μέσα από τον ειλικρινή και καθαρό τρόπο που πολιτεύθηκε.

 

 

- Διαφήμιση -

Στράτος Καρίκης,

Επικεφαλής παράταξης ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.