Monday, April 15, 2024
19.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΣτα θέματα της μεταστέγασης των τσιγγάνων και της σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου...

Στα θέματα της μεταστέγασης των τσιγγάνων και της σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρόδου επικεντρώθηκε ο δήμαρχος Ρόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο

- Διαφήμιση -

Θέμα σωστής λειτουργίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου έθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του, για σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το δήμο, καλώντας τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού, τον περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ και τα στελέχη του νοσοκομείου σε κοινή συστράτευση, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις για τη στελέχωση των κλινικών προς όφελος της υγείας των κατοίκων, όχι μόνον της Ρόδου και των επισκεπτών της, αλλά και της υγείας των κατοίκων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Για το σκοπό αυτό θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη τις αμέσως επόμενες ημέρες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα καλύτερα και να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο..

«Έχουμε υποχρέωση ως δημοτική αρχή να σηκώσουμε ψηλά το θέμα για να επιλυθεί. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι» τόνισε ο δήμαρχος.

Το ζήτημα απασχόλησε το δήμαρχο Ρόδου, καθώς μετά από τέσσερεις διαδοχικές επισκέψεις στο νοσοκομείο «διεπίστωσε ιδίοις όμμασι, όπως υπογράμμισε, με θλίψη, τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, της σημαντικότατης αυτής υγειονομικής δομής του τόπου».

Ο κ. Χατζηδιάκος, μετά και από συζητήσεις με τον διοικητή, διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου, που δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου περιγράφοντας τεκμηριωμένα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, όταν π.χ από τους 9 αναισθησιολόγους μάχιμοι είναι οι τέσσερεις  και επεσήμανε τις επίπονες και υπεράνθρωπες πραγματικά προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί για να ανταποκριθούν στις ανάγκες .

- Διαφήμιση -

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος είχε δεχθεί την επίσκεψη του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Δ/ντή της Ουρολογικής Κλινικής Θωμά Σωτρίλλη, ο οποίος με τη διττή ιδιότητα του, ζήτησε να αναδειχθεί το θέμα του Νοσοκομείου.

 

Ο δήμαρχος τοποθετήθηκε επίσης σε μια σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν το νησί, αλλά και στα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ

 

Αναλυτικότερα:

ROMA – Μεταστέγαση αθιγγάνων – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός

- Διαφήμιση -

Στην τοποθέτηση του για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος υπογράμμισε:

«Το πρόβλημα της μεταστέγασης των αθίγγανων, των ROMA όπως αναγνωρίζονται διεθνώς, απασχολεί την τοπική κοινωνία για περισσότερα από 20 χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρξε ποτέ η κοινωνική συναίνεση αλλά αντιμετωπίσθηκε χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση και χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Σχεδιασμό που να μην αφορά μόνον την μεταστέγαση τους αλλά την ένταξη των αθίγγανων στην κοινωνία. Καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σχεδιάσουμε τη μεταστέγαση τους υπό την δαμόκλειο σπάθη της αιρεσιμότητας του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020» τονίζοντας ότι «το έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και φυσικά θα εναρμονισθούμε με τον κανονισμό της ΕΕ και τις «αιρεσιμότητες» του ΕΣΠΑ, αλλά τα περιθώρια για την μεταστέγαση των αθίγγανων δεν είναι μέχρι τέλος του 2014. Πρόθεση μας είναι να εκτελεσθούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης των αυθαιρέτων στο Καρακόνερο και στις άλλες περιοχές και αυτό ζήτησε ο Δήμαρχος από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπυρίδων».

Τεχνικό Πρόγραμμα 2015- Προϋπολογισμός 2015

Ρεαλιστικό και βατό χαρακτήρισε ο δήμαρχος το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 και τον προϋπολογισμό για την ίδια χρονιά δεδομένης της χρονικής και οικονομικής συγκυρίας, των πόρων που διαθέτει η κεντρική εξουσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά του Παρατηρητηρίου.

«Δεν θα αρκεσθούμε σε αυτό επεσήμανε ο κ. Χατζηδιάκος υπάρχουν πόροι που θα διεκδικήσουμε από το ΕΣΠΑ τα τομεακά των υπουργείων και ιδιίους πόρους και θα αναμορφώσουμε αναλόγως το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό.

Αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

- Διαφήμιση -

Μετά από συναντήσεις στα γραφεία των υπουργών κυρίων Ντόλιου και Σταϊκούρα σε επίσκεψη μου στην Αθήνα και μετά την έκδοση της απόφασης του υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου για καταβολή αποζημιώσεων αποκατάστασης οικοσκευής στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου,   φθάσαμε τώρα πλέον να περιμένουμε από ώρα σε ώρα την έγκριση του επιτρόπου και την υπογραφή της εντολής.

ΠΕΔ- αποφάσεις για Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία- Λιμάνια

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αποφάσεις της ΠΕΔ για τη διατήρηση των Λιμενικών Ταμείων και των λιμανιών αλλά και στη διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

 

Υδατοδρόμια

«Η κατασκευή υδατοδρομίων στο σύνολο των επτά νησιών που μετέχουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου είναι ένα αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενδοεπικοινωνία και την τουριστική αναβάθμιση τους. Είμαι θετικός στην κατασκευή και στις 28 Αυγούστου 2014 παρακολούθησα την παρουσίαση της διαδικασίας κατασκευής υδατοδρομίου. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων φορέας διαχείρισης του υδατοδρομίου θα είναι το Λιμενικό Ταμείο και η εγκατάσταση του προτίθεται να γίνει στο λιμάνι της Ακαντιάς , οπότε σε συνδυασμό με τις λιμενικές εγκαταστάσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο, όλη η περιοχή θα αναβαθμισθεί και θα αναπτυχθεί τουριστικά.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.