Thursday, February 22, 2024
17.1 C
Rhodes
HomeΡόδοςΠολιτισμόςΔεύτερη ενημερωτική διαβούλευση για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της...

Δεύτερη ενημερωτική διαβούλευση για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

- Διαφήμιση -

Σε πολύ θετικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, η δεύτερη ενημερωτική διαβούλευση σχετικά με την υποψηφιότητα της Ρόδου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος κατέθεσε την υποστήριξή του σ’ αυτή την προσπάθεια της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας & ΜΜΕ κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, παρουσίασε -όπως και την πρώτη φορά- οπτικοποιημένα και τεκμηριωμένα τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ρόδος, θέτοντας την υποψηφιότητα, αλλά και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμβεί αυτό.

     Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τόπου, που αυτός και μόνο είναι ένας σημαντικός λόγος να θέσει η Ρόδος υποψηφιότητα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης Σάββας Διακοσταματίου και Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης. Το λόγο πήραν με την σειρά ο Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο τέως Δήμαρχος κ. Μάνος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινος, η κα Χαρούλα Γιασιράνη εκπροσωπώντας την ΠΝΑΙ και την οργάνωση «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σ. Χατζησάββας, η κα. Χ. Βιτσιλάκη από το Πανεπ/μιο Αιγαίου, ο κ. Δ. Γουβιάς από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Δωδ/σου, η κα. Κατ. Γκόγκου και ο κ. Ν. Ξυλουράς από το Σωματείο Ξεναγών, ο κ. Μ. Καβουκλής εκπροσωπώντας το «Σπίτι της Ευρώπης» Ρόδου, η κα. Ρέα Παπαχρήστου μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, η δημοσιογράφος κα. Τζίνα Δαβιλά, η κα. Αλίκη Μοσχή πρόξενος της Γαλλίας η οποία μέσα από την προσωπική της εμπειρία έθεσε με πολύ εύγλωττο τρόπο την πραγματική διάσταση «του τεράστιου εγχειρήματος που τολμάμε να κάνουμε -όπως είπε- και κάλεσε όλους να δουν από άλλη οπτική γωνία αυτό το μεγάλο όραμα». Να δούμε, όπως τόνισε «την πραγματική και όχι την προσποιητή ευρωπαϊκή διάσταση της Ρόδου και να καταθέσουμε την ψυχή και το ευρωπαϊκό DNA των κατοίκων της, για να επαναφέρουμε έτσι τις βασικές μας αξίες, με αγνή και ενάρετη προσέγγιση».

     Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Μαρτ. Καννελάκης εκ μέρους των Εθελοντών Ρόδου, ο κ. Παν. Βενέρης τέως πρ. του ΤΕΕ, η κα. Φαίδρα Σπανού στέλεχος της ΠΝΑΙ και Διοικητής Ελλάδος του συλλόγου Inner Wheel των γυναικών του Rotary Club, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από την άρτια παρουσίαση και τόνισε ότι «εμείς θα έρθουμε σε σας για να βοηθήσουμε ακόμα και να μη μας καλέσετε».

   Επίσης τις απόψεις τους κατέθεσαν ο κ. Αγαπητός Ξάνθης, Διευθυντής του ΕΟΤ, ο Γιώργος Σκιαδόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, ο κ. Χριστοδ. Μαλλιαράκης από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Riches, από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών ο κ. Ν. Κωνσταντινίδης, ο αρχιτέκτονας κ. Γ. Σάββενας (ο οποίος κατέθεσε και γραπτή πρόταση), ο φωτογράφος κ. Ν. Κασέρης εκ μέρους των «Οικολογικών Ροδιακών», ο κ. Γ. Κλούβας πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, η κα Δώρα Αναστασιάδη σύμβουλος Μάρκετινγκ, ο κ. Γ. Παπαμιχαήλ εκπρόσωπος της εταιρείας Rodos Project, ο Δ/ντής της Τουριστικής Σχολής Ρόδου κ. Μ. Κουντούρης, η κα. Σταματία Στεργενάκη Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, ο κ. Τάκης Μιχαηλίδης των Island Games, καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων από τα Κοσκινού, την Κρητηνία, τη Σορωνή, τη Λίνδο κλπ.

- Διαφήμιση -

Τη συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε αυτόν το μεγάλο σκοπό, από σεβασμό και υποχρέωση στον τόπο μας, αλλά και στις επόμενες γενιές που θα μας διαδεχθούν. «Η Ρόδος έχει ένα ιστορικό παρελθόν που τη βαραίνει, όμως, όλοι μαζί, οφείλουμε να χαράξουμε τους άξονες που θα συνδέσουν το χθες με το αύριο, δημιουργώντας τις απαραίτητες θεσμικές δομές για να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων, καλώντας όλους τους φορείς, συλλόγους και πολίτες της Ρόδου να δουλέψουν με πάθος σ΄ αυτό το εγχείρημα.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.