Friday, April 26, 2024
18.2 C
Rhodes
Homerhodes.onlineΡόδος: πρόσωπαΒάσω Αγγελάκου, Άννα Έλενα, οι δυο Babushkες

Βάσω Αγγελάκου, Άννα Έλενα, οι δυο Babushkες

- Διαφήμιση -

Συνέντευξη στη Μαγδαληνή Τσουρδιού

Εδώ και τρία χρόνια είναι το Άλφα και το Βήτα στις παραστάσεις Bar theatre στη Ρόδο. Οι παραστάσεις τους καθηλώνουν συνεχώς το ροδιακό κοινό που κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία την καινούργια τους δουλειά. Στα έργα τους μιλούν για αγάπη, για έρωτες –ανεκπλήρωτους και μη- για χωρισμό, για διλήμματα, για σχέσεις, για καθημερινά προβλήματα και για ζητήματα που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει όλους και όλες μας, αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με τα συναισθήματα να ταλαντεύονται ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, τη χαρά και τη λύπη. «Έτσι δεν είναι άλλωστε και η ζωή; Κωμικοτραγική», μου είπε η Βάσω. Και είναι η αλήθεια. Έχω δει όλες τις παραστάσεις τους και κάθε φορά βλέπω τον εαυτό μου μέσα σε κάποια σκηνή. Εντοπίζω κοινά στοιχεία με τις πρωταγωνίστριες. Καταστάσεις παρόμοιες, που είτε έχω βιώσει εγώ είτε δικά μου πρόσωπα, και καταλήγω πως οι ζωές των ανθρώπων δεν διαφέρουν και πολύ αναμεταξύ τους. Είναι παράλληλα ταξίδια στο χρόνο.Ελάτε, όμως να γνωρίσουμε καλύτερα την Άννα και τη Βάσω, τις δυο Babushkες!

Τρίτος χρόνος Babushka λοιπόν, 4η παράσταση! Πολλές αλλαγές όχι μόνο στους ηθοποιούς της παράστασης αλλά και στα θέματα που κάθε φορά θίγετε! Από πού αντλείτε τη θεματολογία αυτή;

Από τη ζωή μας. Ανάλογα σε τι φάση είμαστε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Βέβαια, όλο κάτι γίνεται και δεν παίζουμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει αρχικά. Μας οδηγεί η ζωή κατά κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα πέρυσι, είχαμε προγραμματίσει να παρουσιάσουμε άλλο έργο, και στη συνέχεια μαθαίναμε για πολλά περιστατικά κακοποίησης γυναικών, παιδιών κλπ και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο έργο πάνω σ’ αυτό. Η ζωή μας καθοδηγεί. Γενικά, όμως, δεν προσπαθούμε να φορέσουμε τους εαυτούς μας σ’ ένα έργο, διαλέγουμε το έργο και το φοράμε πάνω μας.

- Διαφήμιση -

babushka3

Αρχικά είσαστε τέσσερα κορίτσια και μείνατε οι δυο σας. Ο κόσμος, ωστόσο, δεν δείχνει να τον επηρεάζει ιδιαίτερα αφού κάθε παράσταση είναι sold out.

Ναι η μια η κοπέλα έφυγε στη Χίο και η άλλη αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς της λόγους, και έτσι απομείναμε οι δυο μας. Αυτό μας απασχόλησε στην αρχή βέβαια, ωστόσο ο κόσμος μας έμαθε μέσα από τις παραστάσεις και έτσι αποκτήσαμε φανατικό κοινό, πράγμα και καλό και κακό, αφού μας δημιουργεί περισσότερο άγχος να μην τους απογοητεύσουμε. Θέλουμε κάθε φορά να είμαστε καλύτερες και διαφορετικές.

Πως έγινε η γνωριμία των δυο σας και πότε;

Γνωριζόμαστε από πολύ μικρές, πριν συναντηθούμε επαγγελματικά. Οικογενειακές φίλες. Δεν κάναμε πολύ παρέα, παρότι είμαστε και στην Αθήνα μαζί. Αργότερα, συναντηθήκαμε επαγγελματικά στις «Τρωάδες» με το θέατρο Νοτίου Αιγαίου, και με την Μαρία Μανιώτη στο ρόλο της χορογράφου και την Ιωάννα Γιαννακού στο χορό και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε την Babushka. Μια ευτυχής συγκυρία.

Σχέσεις 2015. Ποιο νομίζετε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στις σχέσεις ανδρών γυναικών σήμερα;

- Διαφήμιση -

Βάσω: Εγώ πιστεύω πως το πρώτο είναι η επικοινωνία. Δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία στα ζευγάρια. Από εκεί, κατά τη γνώμη μου, ξεκινούν όλα. Το να μην θεωρείς τον άλλο κομμάτι σου είναι πρόβλημα.

Άννα: Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος γενικά έχει πολλά προβλήματα. Προβλήματα προσωπικά, οικονομικά, διάφορα. Αλλά κυρίως με τον εαυτό του. Και αυτό τον κάνει να μην μπορεί να επικοινωνήσει, να κάνει σχέση, να τα βρει με τον ίδιο. Δεν νομίζω, ότι η επικοινωνία είναι το νούμερο ένα. Η επικοινωνία έρχεται μετά. Καταπιάνεται με τα προβλήματα γύρω του που αυτά δεν τον αφήνουν να κάνει ασχοληθεί με τα προσωπικά του θέματα. Και αν κάνουν κάποια σχέση την κάνουν για λάθος λόγους.

Έχετε ταυτιστεί με τις ηρωίδες που υποδύεστε;

Αρκετές φορές. Επίσης έχει συμβεί το εξής: Κομμάτια που έχουμε παίξει να συμβαίνουν μετά από λίγο καιρό σε φίλες μας, στον περίγυρό μας. Κάποια κομμάτια από την άλλη είναι τελείως βιωματικά. Ειδικά εκεί που μιλάμε για τον έρωτα ταυτιζόμαστε ιδιαίτερα. Όσον αφορά την περσινή παράσταση θυμόμαστε χαρακτηριστικά μια κοπέλα που είχε υποστεί καρκίνο του μαστού και ήταν ιδιαίτερα έντονη στιγμή και για τις δυο μας, όπως επίσης και μια άλλη φορά που μετά από την παράσταση «Σώπα!» που μερικές συμπολίτισσές μας βρήκαν το θάρρος μέσα από το έργο και μας εξομολογήθηκαν ότι είχαν υποστεί κακοποίηση από το σύζυγό τους. Ήταν συγκλονιστικό!

 babushka1

Απωθημένα;

- Διαφήμιση -

Όλοι έχουν απωθημένα. Είναι πολύ λίγοι οι τυχεροί που δεν έχουν. Και είναι φυσιολογικό να έχεις απωθημένα. Δεν είναι κακό. Βέβαια, αυτός είναι ένας λόγος που στο γάμο δημιουργούνται προβλήματα. Γυναίκες που μπήκαν νωρίς σε μια σχέση, που μπήκαν σε γάμους για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που έπρεπε ή ανεκπλήρωτοι έρωτες που διεκόπησαν λόγω αντίθετης άποψης των γονιών, είναι συνήθη φαινόμενα που δημιουργούν απωθημένα.

Συμβουλές για γυναίκες που έχουν υπάρξει τρίτα πρόσωπα σε μια σχέση. Είναι κάτι που επίσης θίγετε στην φετινή παράσταση.

Μια γυναίκα μπορεί άθελά της ή και ηθελημένα να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Απλά αν το κάνει άθελα, αυτό μπορεί να γίνει μέχρι κάποιο σημείο. Αν θες να διεκδικήσεις κάποιον ή να πάρεις κάτι από αυτόν. Από εκεί και πέρα είναι λάθος. Θα γνωρίσεις την κατάσταση, θα γνωρίσεις το μετά. Αν μάθεις αργότερα ότι είσαι το τρίτο άτομο τότε τι ψάχνεις; Τι περιμένεις; Θα είσαι πάντα το τρίτο άτομο. Προσωπικά δεν το καταδικάζουμε ούτε το κατακρίνουμε, αλλά βάσει του έργου αν θέλουμε να επιρρίψουμε ευθύνες, θα λέγαμε ότι κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Και δεν φταίει απαραίτητα μόνο ο ένας.

Σχέδια ή όνειρα για μετέπειτα;

Εδώ και μια εβδομάδα να πούμε ότι έχουμε ξεκινήσει μια ραδιοφωνική εκπομπή στο ράδιο «Λυχνάρι» 10-12 καθημερινά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες γι’αυτό. Μιλάμε για τα πολιτιστικά, για σχέσεις, δίνουμε τη συμβουλή της ημέρας αλλά και θέματα επικαιρότητας. Για το καλοκαίρι δεν έχουμε κλείσει ακόμα για κάτι. Προτάσεις υπάρχουν πολλές γιατί αρέσει πολύ στα καταστήματα η ιδέα αυτή του bar theatre.

Όσον αφορά τη Babushka, θέλουμε κάποια στιγμή να κάνουμε ένα μιούζικαλ, αλλά αυτό προϋποθέτει πολλά (χώρο, ηθοποιούς πολλούς, χορηγούς, σκηνοθέτη κλπ). Σίγουρα αυτό που θα θέσουμε σαν επόμενο στόχο είναι να κάνουμε μια τρελή κωμωδία. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.