Wednesday, April 24, 2024
21 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΗμερίδες / ΣυνέδριαΞεκινάει το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ξεκινάει το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

- Διαφήμιση -

Το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, 04-06/02/2016, ξεκινά με την ημερίδα «Επιχειρείν σε περίοδο κρίσης: Οι εμπειρίες και οι ευκαιρίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Σταματίου, την Πέμπτη, 04/02/2016 στις 19:00. Τρεις παρουσιάσεις, τρεις ντόπιοi επιχειρηματίες μιλούν για το πως προσπαθούν να διαφοροποιήσουν το παρεχόμενο προϊόν τους, τηρώντας αυστηρά κριτήρια και προτείνοντας πραγματικές ποιοτικές εμπειρίες, αλλά και πως το νέο ΕΣΠΑ δίνει ευκαιρίες για καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις είναι:«Εστιατόριο Thymari: Υπηρετώντας την τοπική κουζίνα», «Thomas Hotel: Η γνήσια εμπειρία ως εναλλακτική προσέγγιση στη φιλοξενία», «Επιχειρηματικότητα και επενδυτικές ευκαιρίες. Η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020».

Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή, 05/02/2016, με την στρογγυλή τράπεζα «Η Κατάσταση στη Μέση Ανατολή». οπότε και ο Στέφανος Βαλλιανάτος, Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Συντονιστής του ελληνικού εθνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh και Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων με ειδίκευση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, θα συζητήσει με 20 φοιτητές και φίλους των Διεθνών Σχέσεων την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη Μέση Ανατολή. Η εκδήλωση θα είναι κλειστή για το ευρύ κοινό, καθώς οι συμμετοχές έχουν κλείσει.

Το απόγευμα, επίσης, της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί και η κλειστή συνάντηση των μελών του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh της περιοχής μας, στα πλαίσια της λειτουργίας του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο ως Focal Point του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, για την περιοχή της Ανατολικής Ελλάδας (Αιγαίο, Κρήτη). Εκτός από τα μέλη του δικτύου έχουν προσκληθεί και φορείς/ΜΚΟ που μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο, ενισχύωντας και την παρουσία του Ιδρύματος στην περιοχή, αλλά και δημιουργώντας μία πιο ενεργή και εξωστρεφής κοινωνία των πολιτών.

Την δεύτερη ημέρα του Τριημέρου, θα κλείσει η πολύ σημαντική ημερίδα «Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος ως μέσο Ειρήνης για την Ευρώπη και τη Γειτονιά της. Το παράδειγμα του Ιδρύματος Anna Lindh», που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στις 19:00. Την εισαγωγή στην εκδήλωση θα κάνει η Αλίκη Μοσχή-Gauguet, μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου του Ιδρύματος Anna Lindh, επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, Συντονίστρια του Γραφείου Υποψηφιότητας «Ρόδος 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ενώ θα μιλήσουν, ο Σπύρος Συρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Από τον πληθυντικό στον ενικό», ο Στέφανος Βαλλιανάτος, Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Συντονιστής του ελληνικού εθνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh και συν-ιδρυτής του Κέντρου Φωτόεσσα, με θέμα «Από τον πληθυντικό στον ενικό», και ο Γιάννης Τσίλσου, Assistant program manager, United Societies of the Balkans, με θέμα «Κεντρικές Δράσεις του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh».

Το Τριήμερο ολοκληρώνεται με την ημερίδα «Πολιτισμός και Περιβάλλον: Συνδυασμός για βιώσιμη ανάπτυξη» με ομιλητές τον Γεράσιμο Κονδυλάτο, με θέμα «Βιοποικιλότητα της Μεσογείου», τον Νίκο Χρυσόγελο, Πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ “Άνεμος Ανανέωσης”, τον Δημήτρη Κούκουλα, με θέμα «Η περίπτωση του Οικοπάρκου στο Καμινάρι», και τον Στέφανο Βαλλιανάτο, Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Συντονιστή του ελληνικού εθνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh και συν-ιδρυτή του Κέντρου Φωτόεσσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, το πρωί του Σαββάτου, 06/02/2016 στις 11:00. Θα προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο του Ενυδρείου-Μουσείου με μειωμένο κόστος εισιτηρίου στα 2,5€ για κάθε επισκέπτη με ώρα εκκίνησης 10:15.

- Διαφήμιση -

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το δηλώσουν πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Το Τριήμερο διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh και το Κέντρο Φωτόεσσα, με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου «Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου», του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, του Ξενοδοχείου Manousos και της Ταβέρνας Μουράγιο.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.