Monday, December 11, 2023
15.4 C
Rhodes
HomeΡόδοςΑθλητισμόςΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» ΣΤΟΝ 3ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΡΟΔΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» ΣΤΟΝ 3ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΡΟΔΟΥ

- Διαφήμιση -

Ενισχύοντας τον  Εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 17ης Απριλίου 2016, το έργο του δραστήριου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνουν οι τερματισμοί και οι απονομές, τόσο του Μαραθωνίου, όσο και των αγώνων των 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000μ., θα στηθεί ειδικό περίπτερο, από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα, με λίγο σάλιο, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει και δότης μυελού των οστών.

Επίσης, στον αγώνα των 5.000 μέτρων τα φανελάκια των συμμετεχόντων θα φέρουν και το λογότυπο του Συλλόγου.

- Διαφήμιση -

sillogow-emodoton-marathonios02

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο εθελοντισμός εδράζεται στην κοινωνική και πολιτική ισότητα, εκείνου που προσφέρει και εκείνου που εξυπηρετείται. Πραγματικά, εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.

Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει με τους συγγενείς που τελευταία ώρα ψάχνουν απεγνωσμένα και χωρίς καθαρό μυαλό να βρουν αίμα για τον άνθρωπό τους , τη στιγμή που τη λύση την έχουμε βρει εδώ και χρόνια.

Δώστε όσο είστε γεροί και αχρείαστο να είναι! Ο αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά, στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Το αίμα συλλέγεται και χορηγείται εντελώς δωρεάν και ο εθελοντής αιμοδότης δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων. Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς. Να δώσουμε λίγο αίμα για να γεμίσει η ψυχή μας με τη χαρά και την ευτυχία μιας ζωντανής και γεμάτης νόημα παρουσίας μας στον κόσμο, να χαρίζουμε ζωή σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη αίματος.

- Διαφήμιση -

Να αισθανθούμε τη χαρά προσφέροντας αίμα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Να βοηθήσουμε στο να γίνουν όσοι μπορούν εθελοντές αιμοδότες. Να νιώσουμε ίδιοι και ίσοι με τους εθελοντές αιμοδότες της άλλης άκρης της πατρίδας μας, της άλλης άκρης του κόσμου.

Υπάρχει άραγε πιο ωραία ανθρώπινη χειρονομία αλληλεγγύης από την αιμοδοσία που σώζει ζωές; Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι εκείνο της πανανθρώπινης αλληλεγγύης…

ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», έπειτα από πολλές ενημερώσεις που κάνει για την Εθελοντική προσφορά της αιμοδοσίας, έχει κάνει τροποποίηση του Καταστατικού του, βάζοντας και τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Ο σύλλογος έχει καταχωρήσει περίπου 800 δότες Μυελού των Οστών, μετά από πολλές ενημερώσεις, στηρίζοντας τους ενήλικες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΤΗ ΖΩΗ!

Δίνοντας λίγο σάλιο ο καθένας μας, μπορεί να γίνει υποψήφιος δότης μυελού των οστών.

- Διαφήμιση -

Με αυτή  την  αλτρουιστική  πράξη, μας  δίνεται  η  δυνατότητα να  σώσουμε  τη ζωή ενός συνανθρώπου μας  που  υποφέρει  από κάποια απειλητική  για  τη  ζωή  νόσο.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο μυελός τον οστών του ατόμου που τον έχει ανάγκη, να έχει την ίδια «ιστική ταυτότητα» με αυτή του υποψηφίου δότη, δηλαδή να υπάρχει ιστοσυμβατότητα.

Αυτό το γεγονός, αποδίδει  μεγαλύτερη  αξία στην  εθελοντική  πράξη, καθώς όσο περισσότεροι  υποψήφιοι  δότες υπάρχουν, τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης, γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

- Διαφήμιση -

Leave a Reply

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις