Thursday, April 18, 2024
18 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΜετά το ποτάμι της Κρεμαστής, ξεκινούν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και στην Απολακκιά

Μετά το ποτάμι της Κρεμαστής, ξεκινούν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και στην Απολακκιά

- Διαφήμιση -

Μετά την έναρξη των εργασιών καθαρισμού του ποταμού Κρεμαστής, αυτοψία στην περιοχή της Απολακκιάς, όπου τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, από κλιμάκιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αποτυπωθούν επακριβώς τα σημεία των παρεμβάσεων αυτών.

Στην περιοχή που επλήγη από την μεγάλη φωτιά του περασμένου Ιουνίου, μετέβησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Στέργος Στάκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απολακκιάς κ. Στάθης Διαμαντής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρνίθας κ. Γιώργος Μανουσάκης, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας που αναδείχθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι γεφύρια και ποτάμια στην περιοχές από Απολακκιά προς Φράγμα, από Απολακκιά προς Μονόλιθο και από Απολακκιά προς Αρνίθα – Ίστριο.

Η εγκατάσταση του εργολάβου για την έναρξη των εργασιών, θα γίνει εντός των επομένων ημερών.

- Διαφήμιση -

Σημειώνεται ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού της Ρόδου και γενικότερα του συνόλου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή. Για το σκοπό αυτό και παρά το γεγονός ότι ο καθορισμός των ρεμάτων δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους και ολοκλήρωσε έγκαιρα τη διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα παρέμβασης, όπου και όποτε χρειαστεί, κατόπιν και των αιτημάτων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.