Saturday, April 20, 2024
19.1 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΗμερίδες / ΣυνέδριαΣυνεδρία Αγωγής Υγείας για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για...

Συνεδρία Αγωγής Υγείας για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» Δήμου Ρόδου

- Διαφήμιση -

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου πραγματοποιήθηκε Συνεδρία Αγωγής Υγείας για τα είκοσι ωφελούμενα νοικοκυριά του σχεδίου δράσης «Γέφυρες Αλληλεγγύης στη Ρόδο». Ο κ. Γεώργιος Τριάντος, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής χαιρέτισε την συνεδρία και ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου του προγράμματος στη Ρόδο.

Η Συνεδρία Αγωγής Υγείας συνδιοργανώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ρόδου. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν συμβουλές ατομικής υγιεινής και έγινε ανάλυση των μέτρων πρόληψης λοιμώξεων, ενώ με την ολοκλήρωση της παρουσίασης υπήρχε χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση από το κοινό. Το περιεχόμενο της Συνεδρίας επιμελήθηκε και παρουσίασε στους ωφελούμενους του Προγράμματος η κα Παναγιώτα Μαριά, Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ρόδου.

Με την ολοκλήρωση της Συνεδρίας Αγωγής Υγείας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω» το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιασιράνη Αντώνιου, κοινωνικού λειτουργού του Προγράμματος. Το Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω» αποτελείται αποκλειστικά από ωφελούμενους του Προγράμματος και στοχεύει στην δημιουργία κοινωνικού και υποστηρικτικού δικτύου μεταξύ των ατόμων που ωφελούνται του Προγράμματος.

- Διαφήμιση -

Το Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για αστέγους χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019. Ο διαχειριστής φορέας του Προγράμματος είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» ενώ τελικός δικαιούχος ο Δήμος Ρόδου. Συνολικά, 20 νοικοκυριά έχουν εγκριθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο αριθμός των ατόμων που ωφελούνται του Προγράμματος είναι 54.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.