Friday, March 29, 2024
21.3 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΑνάθεση Εκπόνησης της Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης, επέκτασης λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου...

Ανάθεση Εκπόνησης της Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης, επέκτασης λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου»

- Διαφήμιση -

Στην Αθήνα, την 23η του μηνός Μαρτίου του έτους 2021, ημέρα Τρίτη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών (Δ20) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και Μεταφορών, οδός Σεβαστουπόλεως 1 & Φειδιππίδου, Αθήνα 11526(4ος όροφος), έγινε Ανάθεση Εκπόνησης της Μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ», Συνολικού ποσού:205.344,00 με ΦΠΑ 24% (Χρηματοδότηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω/ΚΑ 70.10.7413.03).

Το πρακτικό ανάθεσης αναφέρει το αντικείμενο τη Σύμβασης:

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η βελτίωση του υφιστάμενου προβλήτα για την εξυπηρέτηση των μεγάλων Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών και ο σχεδιασμός εξωτερικών λιμενικών έργων για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού στην λιμενολεκάνη και κατά μήκος των παραλιακών κρηπιδωμάτων του λιμένα.

Για το σκοπό αυτό, τα έργα που θα μελετηθούν είναι:

- Διαφήμιση -

1.Επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα (ΑΒΓΕΖΗ),έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο λειτουργικές ράμπες για την πρυμνοδέτηση Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών.

2.Συμπλήρωση της εξωτερικής θωράκισης του υφιστάμενου προβλήτα και κατασκευή νέας στο δυτικό τμήμα μετά την κατασκευή του τμήματος (HZ) για την ασφαλή λειτουργία του προβλήτα.

3.Κατασκευή κυματοθραύστη μήκους περίπου 170,0m για την προστασία της λιμενολεκάνης έναντι των κυματισμών.

4.Νέα παραλιακά κρηπιδώματα (ΘΙΚ) και (ΛΜΝ).

5.Κατασκευή εγκάρσιου προβλήτα μήκους 80,0m.

6.Κατασκευή/βελτίωση των Η/Μ δικτύων για τον ηλεκτροφωτισμό του λιμένα, την λειτουργία δικτύου πυρόσβεσης και παροχής ύδατος και ρεύματος σε όλα τα σκάφη καθώς και εγκατάστασης απαγωγής ελαιωδών καταλοίπων και αστικών λυμάτων των σκαφών.

- Διαφήμιση -

7.Τα λιμενικά έργα θα φωτοσημανθούν σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης, το πρόγραμμα απαιτούμενων μελετών είναι οι αναγραφόμενες στα Συμβατικά Τεύχη (Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων).

Ένα όραμα της Δημοτικής αρχής του Δήμου Νισύρου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ένα μεγάλο έργο για τη Νίσυρο πήρε οριστικά το δρόμο εκτέλεσης του.

Το πρώτο βήμα για την εκτέλεση αυτού του μεγάλου έργου έγινε το Μάϊο του 2018 όταν ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της ΕΠ.ΣΥ κ. Αλέξης Χαρίτσης, δημοσίευσε και ανάρτησε στο διαδίκτυο την απόφαση για την ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου» στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020 με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών/ Δ/νση Λιμενικών Υποδομών προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ και με φυσικό αντικείμενο την κατασκευή νέου μόλου, στον υπάρχοντα λιμένα, με στόχο την προστασία των πλοίων κατά τον ελλιμενισμό αλλά και την δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών σκαφών στο Μανδράκι.

Το δεύτερο βήμα έγινε από το Λιμενικό Ταμείο Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας στις 30 Οκτωβρίου 2018 με την απόφαση έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω-Νισύρου, για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου». Είχε προηγηθεί απόφαση του Λιμενικού Ταμείου έγκρισης της χρηματοδότησης της μελέτης του ιδίου έργου με το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Στο διάστημα μεταξύ της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου και της ανάθεσης της μελέτης από το ΥΠΟΜΕΔΥ μεσολάβησαν οι Δημοτικές εκλογές τον Μάϊο του 2019 και η πανδημία που είχαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση όλων των έργων.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.