Thursday, June 20, 2024
23.8 C
Rhodes
Homerhodes.onlineBest in Rhodes | Reader's Choice AwardsΤο rhodes.online με τα βραβεία Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards...

Το rhodes.online με τα βραβεία Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2021, ανάμεσα στα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα της Ελλάδας

- Διαφήμιση -

Σε μία λιτή τελετή στο Radisson Blu Park στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η απονομή των Regional Media Awards 2021, των βραβείων για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργάνωσε η BOUSSIAS. Στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας τόσο τη συμβολή του θεσμού των Regional Media Awards, όσο και τα προβλήματα, προκλήσεις και αιτήματα, θεσμικά και οικονομικά, των Περιφερειακών Μέσων.

Το rhodes.online – www.rhodes.com.gr απέσπασε το Bronze Award στην κατηγορία Communication & Marketing για Digital Medium για την διεξαγωγή των Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2021, μία ανοικτής διαδικασίας που έδωσε το λόγο στο κοινό της Ρόδου, κάτοικους και επισκέπτες, και την ευκαιρία να αναδείξουν τα καλύτερα στη Ρόδο, σε μία σειρά από 70 και πλέον κατηγορίες χωρισμένες σε 7 Θεματικές Ενότητες. Ήταν το μόνο μέσο από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα που βραβεύθηκε.

Εστίαση, Ψυχαγωγία, Προορισμός, Πολιτισμός, η συνολική εμπειρία της Ρόδου στα καλύτερά της, αποτυπώθηκε από ένα ευρύ κοινό που ψήφισε διαδικτυακά, με διαφάνεια και διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων. Το κοινό συνολικά υπέδειξε πάνω από 2300+ υποψηφιότητες εκ των οποίων διακρίθηκαν 283 επιχειρήσεις, προϊόντα, χώροι κ.τ.λ.Σκοπός του rhodes.online και της ομάδας που στηρίζει τη διαδικασία, είναι τα βραβεία Best in Rhodes να αποτελέσουν έναν ετήσιο θεσμό της ψηφιακής Ρόδου, των κατοίκων και επισκεπτών της που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, και να διαμορφώνουν σε ετήσια βάση, μία λίστα με τα καλύτερα στη Ρόδο, τα οποία θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.bestinrhodes.gr.

Την πρωτοβουλία και ευθύνη της διαδικασίας Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2021 έχει το rhodes.online, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη Ρόδο, τον πολιτισμό, την τοπική κοινωνία, ιδιοκτησία της mgk.advertising. Την προσπάθεια στήριξαν τεχνικά το Nettings Agency, σαν Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, το δικηγορικό γραφείο της Μαρίας-Ελίζας Θεοδώρου σαν νομικός σύμβουλος, το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – Rhodes Project σαν σύμβουλος μεθοδολογίας και το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο Iraklidis & associates.

- Διαφήμιση -

Την προσπάθεια στήριξαν επίσης ως χορηγοί επικοινωνίας: η εφημερίδα Δημοκρατική, η τηλεόραση Ίριδα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Radio1 88, Notos News 97,8, Top FM Δωδεκανήσου 102,4, Μελωδία Ρόδου 104,9, το περιοδικό Λωτός και οι ιστοσελίδες EnLefkotv.com, RodosEvents.gr, Rodos.Nu, Rhodes in Style και flust.gr.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του rhodes.online, o Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, ιδρυτής του, εμπνευστής των Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards, και ιδιοκτήτης της mgk.advertising. Συνοδευόταν στην Τελετή από την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Best in Rhodes, Κατερίνα Σταματελοπούλου.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, o κος Καβουκλής δήλωσε: «Από το 2005, στόχος μας στο rhodes.online είναι να μεταφέρουμε τη Ρόδο online. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στα σημαντικότερα και πιο πρωτοποριακά ΜΜΕ της Ελληνικής Περιφέρειας. Μέσα από τα βραβεία Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards δίνουμε την ευκαιρία στο κοινό της Ρόδου να εκφραστεί και να υποδείξει τα καλύτερα που έχει να προσφέρει το νησί μας. Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που μας στήριξαν και φυσικά στη Ρόδο που πάντα μας εμπνέει».

Τις υποψηφιότητες των Regional Media Awards 2021 αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη στο χώρο του Τύπου, της Δημοσιογραφίας, του Marketing και της Διαφήμισης, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου. Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Ο περιφερειακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί. Η τοπική εφημερίδα όπως και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας. Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την ενίσχυσή τους προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην σημερινή εποχή που όλα μα όλα περνάνε μέσα από το διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι –οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες των Μέσων αυτών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν με τις όποιες καταχωρήσεις φιλοξενούν στα φύλα τους. Η τοπική κοινωνία θέλει και ενδιαφέρεται να μάθει για το τι συμβαίνει στην περιοχή της και όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάζει τον τοπικό τύπο, ακούει το τοπικό ραδιόφωνο και αναζητά τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την περιοχή τους. Αυτά τα νέα τους ενδιαφέρουν. Αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους. Ένας νέος δρόμος, μία παλιά γέφυρα που συντηρήθηκε, τα έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου είναι μερικά από αυτά που θέλουν να γνωρίζουν και αναζητούν. Τα βραβεία για τον περιφερειακό τύπο είναι η ελάχιστη επιβράβευση για το έργο που επιτελούν, ενημερώνοντας καθημερινά και με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους πολίτες. Με σεβασμό στην αλήθεια και στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ, τα τοπικά Μέσα υπηρετούν πιστά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία είναι επιβεβλημένη και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, δίνει μάχη για να το πετύχει. Πιστεύουμε στην προσπάθεια των συναδέλφων μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στον δύσκολο και καθημερινό αγώνα επιβίωσης των ΜΜΕ που υπηρετούν. Συγχαρητήρια και στην εταιρεία Boussias που διοργανώνει με επιτυχία αυτά και άλλα πολλά βραβεία δίνοντας αξία στην προσπάθεια των ανθρώπων που αξίζει να τιμηθούν».

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:
– Regional Press of the Year, η Εφημερίδα “Ο Χρόνος”
– Regional Radio Station of the Year, το MAX 100,2 XANIA
– Regional TV Channel of the Year, το IONIAN TV και το STAR Κεντρικής Ελλάδας
– Regional Digital Medium of the Year, το tvstar.gr

Αντίστοιχα, Gold awards απέσπασαν: Ο Ευρυτανικός Παλμός, grtraveller free press, inTOWN Chania Free Press Magazine, xtypos.gr, Καλοκαίρι Στο Νότο – Be A Platsourista, Ρυθμός Λάρισας 98,8, Venus FM 105,1, ENA Channel, ENA Channel – VIDEOTEX, Istros Production και Cyclades24

- Διαφήμιση -

Στο website των βραβείων www.regionalmediaawards.gr θα δείτε τον πίνακα με τους νικητές καθώς και φωτογραφικό υλικό από την απονομή.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.