Saturday, June 15, 2024
26.6 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΟ Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης στα εγκαίνια της έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας...

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης στα εγκαίνια της έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας Σταματίου που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα

- Διαφήμιση -

Στα εγκαίνια της έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας Σταματίου, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, παραβρέθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την πρωτοβουλία.

«H γυναίκα είναι η πηγή της ζωής και οφείλουμε να αποδεικνύουμε το σεβασμό μας σε αυτή, 365 μέρες το χρόνο.

Ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας μέσα στην καθημερινότητα είναι βαρύς, αλλά είναι και υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα ειδικά, μπροστά σε μείζονες προκλήσεις για τη χώρα μας, από την πανδημία, μέχρι τις ανεξέλεγκτες συνέπειες ενός πολέμου στην Ευρώπη, και των οικονομικών συνεπειών του, η γυναίκα έχει ανάγκη στήριξης, στην καθημερινή δραστηριότητά της. Στηρίζοντας τη γυναίκα, στηρίζουμε την ελπίδα για το αύριο.

Θέλω λοιπόν να συγχαρώ, το Ίδρυμα Σταματίου, τον Μάκο Τσιμέτα και την ομάδα του, η οποία μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, φωτίζει τον κόσμο της γυναίκας και τον φέρνει στο επίκεντρο του προβληματισμού μας. Να συγχαρώ επίσης τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, τον πρώην Δήμαρχο, Μάνο Κόκκινο, για τη συνεχή προσφορά στη Ρόδο μας και τις ανάγκες της. Μας ενώνει διαχρονικά η αγάπη για τη Ρόδο, και η κοινή φιλοδοξία να αφήσουμε στο νησί μας το πιο θετικό αποτύπωμα, που μπορούμε, γιατί πάνω απ’ όλα, αυτό είναι που μετράει.

- Διαφήμιση -

Να ευχαριστήσω, τέλος, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου, και ειδικά την Κική Πάτα Αποστολίδη, για το σύνολο των δράσεων της και τη συμβολή της, στην πραγματοποίηση της Έκθεσης», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης και αναφέρθηκε επίσης στις κύριες προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για την Γυναίκα, σημειώνοντας ότι:

«Οι γυναίκες της Ρόδου, είναι σταθερά στο κέντρο της κοινωνικής πολιτικής, του Δήμου μας. Αναβαθμίζουμε συνεχώς υποδομές, εργαλεία και υπηρεσίες, ώστε να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, που έχει ανάγκη στήριξης. Δεν θα πω ότι, για όλα τα προβλήματα έχουμε ως Δήμος κάποιες μαγικές λύσεις, που θα τα αλλάξουν όλα. Μπορώ όμως να εγγυηθώ, πως εργαζόμαστε, για να ανταποκριθούμε, όσο μπορούμε καλύτερα, στις ανάγκες και τις αγωνίες κάθε Ροδίτισσας. Από τη συμβουλευτική υποστήριξη, μέχρι την κάλυψη πρακτικών αναγκών, της καθημερινότητας.

Επιπλέον, βασικός στόχος του Δήμου Ρόδου, σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του, είναι η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών, παραμερίζοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις, του παρελθόντος και ξεδιπλώνοντας νέες δυνατότητες, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης τόνισε ότι ευτυχώς, από το 1911 που θεσπίστηκε ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας, η 08η Μαρτίου, έχουν αλλάξει πολλά. Σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας.

«Η Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε παντού, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τη γυναικεία προσφορά.

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς τις γυναίκες, στη ζωή μας. Γι’ αυτό και τίποτα δεν μας εφησυχάζει, μέχρι αυτή η προσφορά, που είναι τεράστια, να αναγνωρίζεται όπως της αξίζει και να γίνεται σεβαστή, απ’ όλους.

- Διαφήμιση -

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Έκθεση, και σε όλους όσοι συμμετείχαν. Είμαι βέβαιος ότι η έκθεση θα βρει μεγάλη απήχηση στο ροδίτικο κοινό, αλλά και στους επισκέπτες μας», είπε ο κ. Καμπουράκης.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.