Saturday, April 20, 2024
18.6 C
Rhodes

Tο EYE Festival στη Ρόδο!

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ για την Ενδυνάμωση των Νέων», πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες και από την Ελλάδα επελέγη η Ρόδος!

Σας περιμένουμε στις 28 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, στον Ξενώνα της Αγ. Αικατερίνης, στη Μεσαιωνική Πόλη, για την διεξαγωγή εργαστηρίου με θέμα: “Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής”, όπου οι παρευρισκόμενοι, μέσα από μία διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους διεθνείς συμμετέχοντες, θα κατανοήσουν καλλίτερα την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και τις ευρωπαϊκές αξίες, που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το εργαστήρι θα είναι βασισμένο στα αποτελέσματα του Παιχνιδιού που θα έχει διεξαχθεί την προηγούμενη μέρα στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές λυκείου από 5 χώρες. Στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει απονομή των διπλωμάτων και θα ανακοινωθεί ο Μεγάλος Μάγιστρος του Παιχνιδιού.

Η ημερίδα-εργαστήρι θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα αποτελέσει μία ιδανική ευκαιρία για δικτύωση, ειδικά για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και έμπνευση για καλές πρακτικές στο χώρο της εκπαίδευσης-ψυχαγωγίας (edutainment) που αξιοποιούν την ιστορία για την καλλίτερη κατανόηση των σύγχρονων αξιών .

- Διαφήμιση -

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Στη διάρκεια του Coffee Break θα υπάρχει μικρός μπουφές.

Οι εταίροι του project είναι: ο Δήμος Kalajoki της Φινλανδίας (επικεφαλής), ο Δήμος Herceg Novi του Μοντενέγκρο, το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Kaunas της Λιθουανίας, ο Δήμος Pordenone της Ιταλίας, ο Δήμος Jajce της Βοσνίας-Eρζεγοβίνης και ο οργανισμός Artifactory από την Ελλάδα.

Η δράση πραγματοποιείται με τη Στήριξη του προγράμματος «ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 2014-2020» και με την Ευγενική Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδ/σου και του Συλλόγου “Μεσαιωνικό Ρόδο”.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.