Thursday, April 25, 2024
19.3 C
Rhodes
HomeΡόδοςΓαστρονομίαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού

- Διαφήμιση -

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, για 17η χρονιά, αναβιώσαμε το έθιμο του Κλήδονα και του Καλαφανού, ενώ το Σάββατο 25 Ιουνίου, αναδείξαμε την τοπική γαστρονομία με το Μακούκκι (την παραδοσιακή κοσκινιάτικη τηγανίτα).

Επίσης, σε ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη μουσική τους κουλτούρα, η Μικτή Χορωδία δήμου Ρόδου ερμήνευσε μικρασιατικά τραγούδια.

Οι συμμετέχοντες πολυάριθμοι, με πολύ κέφι και ένα ζεστό φιλικό – οικογενειακό κλίμα. Δύο διαφορετικές ορχήστρες, με εξαιρετικούς ντόπιους μουσικούς.

Πέντε χορευτικές ομάδες:
• Τμήμα Ζούμπα του συλλόγου μας, με δασκάλα την Μαριάννα Τσιλικιώτη,
• Χορευτική ομάδα Συλλόγου Πελοποννησίων «ο Μωριάς», με δάσκαλο τον Παύλο Παπαμανώλη, • «Το Χορόσπιτο», με δάσκαλο τον Αντώνη Ταβερνάρη,
• Τα εργαστήρια παραδοσιακών χορών του συλλόγου μας και  • Η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας, με δάσκαλο τον Φιλήμονα Μιχαλάκη. Συμμετείχε η Μικτή Χορωδία δήμου Ρόδου, με μαέστρο τον Μιχάλη Καλαεντζή. Εκατοντάδες οι θεατές… Πλημμύρισε η πλατεία μας με ζωή και πολλή αγάπη!

- Διαφήμιση -

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα γαστρονομίας και τον αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον ΔΟΠΑΡ και τον πρόεδρο Αλέξανδρο Κολιάδη, τη Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού και τον πρόεδρο Αναστάσιο Ψυλλάκη, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο.

Επίσης ευχαριστούμε τις κυρίες του συλλόγου που πάντα προσφέρουν ακούραστα και όλους όσους μας βοήθησαν για να στεφθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις μας.
Την παρουσίαση και τις δύο μέρες έκανε η δημοσιογράφος και πρόεδρος των Καλυμνίων Ρόδου, Μαρία Βάλλα. Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της.

Συμπληρωματικά κείμενα απέδωσε η Ξένια Κουντούρη.

Ευχαριστούμε πολύ που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας:
Οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης και Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, οι αντιδήμαρχοι Τσαμπίκα Κιαχαγιά και Στέφανος Δράκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.