Thursday, June 13, 2024
30.4 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΈκθεση με τίτλο "Φυσαλίδες" απόλυτος χώρος - espace absolu

Έκθεση με τίτλο “Φυσαλίδες” απόλυτος χώρος – espace absolu

- Διαφήμιση -

Έκθεση με τίτλο “Φυσαλίδες”απόλυτος χώρος – espace absolu με έργα ζωγραφικής της Dominique de Bellefroid και φωτογραφίες του Igor Ochmiansky.

Εγκαίνια έκθεσης:  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Καθημερινά από τις 10:00 με 14:00 και 18:00 με 20:00

- Διαφήμιση -

https://www.youtube.com/watch?v=SkLSxtPYfVw

 

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Η Dominique de Bellefroid είναι Βελγίδα ζωγράφος που γεννήθηκε το 1966.

Από πολύ νωρίς ανέπτυξε μια προτίμηση για την τέχνη σε πολλές μορφές, δημιουργώντας ρούχα, σχεδιάζοντας, υφαίνοντας, φτιάχνοντας  ψηφιδωτά και ζωγραφίζοντας.

Εκπαιδευμένη ως σχεδιάστρια μόδας, έχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη ζωγραφική τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία της παρέχει ένα μέσο διοχέτευσης και έκφρασης της συνεχούς ροής ιδεών που ξεπηδούν από το μυαλό της.

- Διαφήμιση -

Ξεκίνησε ακαδημαϊκά μαθήματα ζωγραφικής στο Λονδίνο για 3 χρόνια.

Το πάθος της για τα υφάσματα και την υφαντική συνεχίζει να διαπερνά το έργο της, προτιμώντας συχνά να ζωγραφίζει στην ακατέργαστη λινή πλευρά του καμβά για να αφήσει το υφάδι να φανεί ανάμεσα στα χρώματα που έχουν τοποθετηθεί ως αυθόρμητα μοτίβα.

Ακροβατεί ανάμεσα στην παραστατική και την αφηρημένη ζωγραφική, με κύριο γνώμονα την έντονη αίσθηση του χρώματος και τον μεγάλο αυθορμητισμό της. Το ύφος της, της επιτρέπει να είναι ελεύθερη στην επιλογή των μέσων και των υλικών της, χρησιμοποιώντας μερικές φορές λεπτό βερνίκι ή παχύ λάδι όπως ο Basquiat.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιαπωνία, όπου γοητεύτηκε από τους ουρανούς των εκτυπώσεων, προσανατολίστηκε στην έρευνά της για να αναπτύξει μια μαεστρία στις διαβαθμίσεις του χρώματος που μερικές φορές αντιπαραβάλλει και επικαλύπτει σε πολλά διαδοχικά στρώματα υάλου, ενώ ορισμένοι πίνακες χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν.

Αυτό που εκπέμπεται από όλα τα έργα της είναι πάνω απ’ όλα ένα αίσθημα χαράς, μια παρόρμηση της καρδιάς που είναι δική της και την οποία προσπαθεί να κάνει να δονείται μέσα από τη ζωγραφική της.

 

- Διαφήμιση -

Igor Ochmiansky

O Igor Ochmiansy, επιλέγει να παρουσιαστεί μέσα από ένα «βιογραφικό καρδιάς» όπως το αποκαλεί ο ίδιος.

“Να δώσω προτεραιότητα στο ανθρώπινο ον, να αποκαλύψω το καλύτερο, να ανοίξω το παράθυρο της φαντασίας, έτσι ώστε το ευαίσθητο να μην είναι μόνο όμορφο, να προσφέρω τις εικόνες της καρδιάς !

Είναι όλες αυτές οι επιθυμίες που κάνουν τη δουλειά μου, ένα πάθος, για πολύ καιρό κλειδωμένο στην πρακτική. Όμως να που η επιθυμία για αισθητική ανοίγει άλλους δρόμους εργασίας και τρόπους να βλέπει κανείς μέσα στο βλέμμα των άλλων !

Το έργο για το νερό και τα αποτελέσματά του είναι μια αποκάλυψη, ένα όραμα του εαυτού μας, ένας καθρέφτης, οι φυσαλίδες είναι ένα από τα οράματα του μερικές φορές δύσκολου αλλά πάντα ποιητικού και ονειρικού μου σύμπαντος.

Δουλεύω για τη ζωή και πάντα για τη χαρά.

Κινηματογραφώ ανθρώπους που αλλάζουν τον κόσμο και προσφέρουν την ψυχή τους για να μας κάνουν να αναπτυχθούμε.

Γνωρίστε τους ομιλητές μου: Leili Anvar, Basarab Nicolescu, πατέρας Philippe Dautais, Jacqueline Kelen, Frederika Van Ingen, αδελφός Antoine, Alain Durel, Miriam Gablier, Bertrand Vergely, Marc Vella, Marianne Sebastien, Jean Staune, Annick de Souzenelle, Barboka, Joanna Goodale, Valérie Demars, και πολλοί άλλοι….

http://ochmiansky.pro/

https://m.youtube.com/user/Ochmiansky

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.