Friday, May 24, 2024
24.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΝέες εκπαιδευτικές δράσεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες από το ΚΕΚ Γ....

Νέες εκπαιδευτικές δράσεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες από το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς

- Διαφήμιση -

Α’ κύκλος σεμιναρίων: Νοέμβριος  – Δεκέμβριος 2022

Σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή όπου οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αυξάνονται, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο επέλεξε να επενδύσει ίδιους πόρους της για την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών μέσω του Αυτοδιοικητικού ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, στοχεύοντας σε αρχικό επίπεδο στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτών, καθώς και ευρύτερα στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση επιμορφωτικών προγραμμάτων των ανέργων και εργαζομένων παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή δράσεων Δια Βίου Μάθησης, απαντώντας στις κατά τόπους εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και στη μαθησιακή ζήτηση σε δεξιότητες στη χαρτογράφηση των αιτημάτων εκπαίδευσης στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, των ΟΤΑ καθώς και θεσμικών και πολιτιστικών φορέων.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των σεμιναρίων της περιόδου Νοέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022, στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, υλοποιήθηκαν 420 σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν 15.634 εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίων 12.420 από νησιά της Δωδεκανήσου και 3.214 από τις Κυκλάδες. Τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν το μέγεθος του έργου που υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ, το 2021. Κατά τη διάρκεια των 10.562 ωρών εκπαίδευσης και των 420 σεμιναρίων εντάξαμε νέες τεχνολογίες και σύγχρονες μεθοδολογίες και τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων υλοποιώντας: 128 τμήματα ξένων γλωσσών, 34 τμήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων,  91 τμήματα δεξιοτήτων τουρισμού, 30 τμήματα γαστρονομίας, 58 τμήματα υγείας, διατροφής και προσωπικού καλλωπισμού, 28 τμήματα πρωτογενή και μεταποίησης τροφίμων και ποτών, 14 τμήματα ελληνικού πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, 22 τμήματα παραδοσιακών τεχνών και τεχνικών, 12 τμήματα προσωπικής ανάπτυξης και 6 τμήματα διοίκησης και ηγεσίας.

- Διαφήμιση -

Έχοντας θέσει ως αρχή μας την εξωστρέφεια και τις συνέργειες με φορείς του τόπου μας ενδυναμώσαμε υφιστάμενες συνέργειες αλλά ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε νέες συνεργασίες, όπως αυτή με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου για τη διοργάνωση του κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων, το Κατάλυμα της Γαλλίας για τα σεμινάρια αγγειοπλαστικής με στόχο την αναβίωση της κεραμικής τέχνης, το Σπίτι της Ευρώπης, τη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου και το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου, τους Δήμους Κω και Λέρου για τις Διημερίδες Θαλάσσιου Τουρισμού, κ.α.

Φέτος ξεκινάμε δυναμικά από 28 Νοεμβρίου! Το ΚΕΚ προετοιμαζόμενο για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Απριλίου 2023 καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια. Η έναρξη εγγραφών θα γίνει από 23 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr στην οποία θα αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες:

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων κατάρτισης θα συνεχίσει να έχει μία ολιστική προσέγγιση προκειμένου να αφουγκράζεται, να αποτυπώνει και να ανταποκρίνεται, τόσο γεωγραφικά όσο και θεματικά, έπειτα από ένα δημόσιο διάλογο, στις εκπαιδευτικές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του Νοτίου Αιγαίου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Διαφήμιση -
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
2 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
3 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜARKETING & SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
4 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ
5 FOOD & BEVERAGES MANAGEMENT
6 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
7  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
8 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ  – ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ
9 ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
10 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
11 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
12 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: MARKETING & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
13 ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ –
FROM FARM TO FORK
14 ΠΥΡΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
15 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
16 ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
17 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
18 ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
19 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ-WORD/EXCEL/INTERNET
20 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
21 ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
22 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
23 ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
24 ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
25 TEXNH ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
26 ΟΜΟΡΦΙΑ – ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ BASIC
27 ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ – ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ – ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ BASIC
28 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑ
29 ΒΟΤΣΑΛΩΤΟ  – ΨΗΦΙΔΩΤΟ
30 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
31 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ & ΒΕΛΟΝΑΚΙ
32 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
33 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

 

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.