Thursday, March 28, 2024
18.8 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΚως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού

Κως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού

- Διαφήμιση -

Προ των πυλών βρίσκονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με πολλές περιοχές της Ελλάδας να παρουσιάζουν ιδιαίτερα ήθη και έθιμα τα οποία προσελκύουν επισκέπτες από διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Στην Κω και στη Ρόδο για παράδειγμα, στις 26 Φεβρουαρίου προγραμματίζονται δύο καρναβαλικές εκδηλώσεις, με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της διατήρησης των τεχνών.

Ειδικότερα, στο νησί της Κω προγραμματίζεται το Πυλιώτικο Καρναβάλι, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν ο σύλλογος Μ.Π.Ε.Σ. και ΑΠΕΛΛΗΣ Πυλίου.

Παράλληλα, στο νησί της Ρόδου προγραμματίζεται το 22ο Καρναβάλι Σορωνής, το οποίο μεταξύ άλλων διοργανώνει ο λαογραφικός σύλλογος ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ. Το Καρναβάλι της Σορωνής είναι ένα από τα μεγαλύτερα καρναβαλικά γεγονότα στη Ρόδο, με την καρναβαλική παρέλαση που γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς να πραγματοποιείται στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, με δεκάδες καρναβαλικά άρματα, πεζοπόρα τμήματα εκατοντάδων καρναβαλιστών, και χιλιάδες κόσμου να το παρακολουθούν. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν, στις 25 Φεβρουαρίου, διεξάγεται και το 2ο νυχτερινό καρναβάλι Παραδείσιου, στο ομώνυμο χωριό του νησιού, το οποίο επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.