Tuesday, April 16, 2024
21.2 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΔημήτρης Γάκης: Ανάπτυξη και (Τουρισμός) στη Δωδεκάνησο σημαίνει: επάρκεια ισχύος, διασφάλιση ποιότητας...

Δημήτρης Γάκης: Ανάπτυξη και (Τουρισμός) στη Δωδεκάνησο σημαίνει: επάρκεια ισχύος, διασφάλιση ποιότητας και ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα νησιά μας

- Διαφήμιση -

Η Αναπτυξιακή προοπτική στα Δωδεκάνησα, ο τουρισμός, οι ποιοτικές αγροτικές καλλιέργειες, οι μεταφορές και η επικοινωνία, αλλά κυρίως, βασικότερο: Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ που αξίζουν οι ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ, χρειάζεται επάρκεια ισχύος, φθηνή και ποιοτική ενέργεια για τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών μας.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Ρόδο, αγωνιούμε μαζί με όλους τους νησιώτες από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο κρίσιμο αυτό θέμα – της ενέργειας σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων, ασφάλειας αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ακριτική μας Περιφέρεια και ζητάμε το αυτονόητο: έναν αξιόπιστο σχεδιασμό για να υπάρξει επιτέλους η κατάλληλη διασύνδεση στα ενεργειακά δίκτυα, με ποιότητα ισχύος και ευστάθεια στη Δωδεκάνησο. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών των νησιών μας στην τουριστική περίοδο και τη διασφάλιση της ασφάλειας στη λειτουργία και της δυνατότητας της ΔΕΗ και του Κράτους στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στην ενέργεια στη Δωδεκάνησο. Με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών σε θέματα ασφάλειας, συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου όπου απαιτείται, άμεσα, για την προστασία του συστήματος, σε κάθε νησί.

Ενώνουμε την αγωνία μας με το Σωματείο «ΖΕΥΣ», Εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε της Ρόδου και ζητάμε άμεσα τη λήψη μέτρων ενόψει της τουριστικής περιόδου για την ασφάλεια του δικτύου και την επάρκεια ηλεκτρικής ισχύος στο νησί της Ρόδου. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις από το Σωματείο των Εργαζομένων η ΔΕΗ Α.Ε συνεχίζει και «ποιεί την νήσσα».

Η ενεργειακή πολιτική, οι επιπτώσεις στην ευάλωτη νησιωτική κοινωνία από τις διακυμάνσεις των τιμών στους καταναλωτές και στις τουριστικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με δράσεις που θα στοχεύουν στη βιωσιμότητα των νησιών μας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την ενεργειακή κάλυψη και τις σχετικές με την ενέργεια επενδύσεις στη Δωδεκάνησο, αποτελούν προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή τη αναπτυξιακή νησιωτική πολιτική – θα κάνουμε πράξη με τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

- Διαφήμιση -

Ροδος 18-4-2023

 

Γραφείο τύπου

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.