Monday, April 29, 2024
22.7 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΣτην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της ανακαίνισης της μονάδας τεχνητού νεφρού στο...

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της ανακαίνισης της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Γ. Ν. Ρόδου

- Διαφήμιση -

Μια πρωτοβουλία της Helioussa Lions Rhodes γίνεται πράξη με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεν απέχει πολύ η μέρα, όπου οι Δωδεκανήσιοι νεφροπαθείς θα πραγματοποιούν τις θεραπείες τους σε έναν πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο χώρο, που βρίσκεται μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Helioussa Lions Rhodes», και κοινή συνεργασία με το Γ.Ν. Ρόδου, η οποία βρήκε την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», Σταύρο Τσαντή.

Για την πορεία της ολοκλήρωσης της αναβαθμισμένης πλέον μονάδας με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και δωμάτια νοσηλείας, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη η Πρόεδρος της Λέσχης, L. Μαρία Μπαφίτη, η Α’ Αντιπρόεδρος, L. Βασιλική Πετρωνιάτη και η Ταμίας, L. Ελένη Παππά, όπου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Νίκου Τσουκαλά, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια συνολικού κόστους 137.000 ευρώ καθώς και με δωρεές πολιτών, οδεύουν στο τέλος τους, με πιθανή ημερομηνία παράδοσής της στους ασθενείς εντός του μήνα Μαΐου.

Η Πρόεδρος L. Μαρία Μπαφίτη δήλωσε σχετικά:

- Διαφήμιση -

«Ξέραμε ότι η επιθυμία της Helioussa Lions Rhodes θα έβρισκε στο πρόσωπο του Γιώργο Χατζημάρκου όχι απλώς έναν συμπαραστάτη-είναι γνωστή η προτεραιότητα που δίνει με πράξεις στα θέματα της υγείας των νησιωτών, αλλά πρωτίστως έναν αξιόπιστο συμπαραστάτη, που θα φέρει εις πέρας αυτό που υπόσχεται και αναλαμβάνει. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπογράμμισε:

«Η πολιτική πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη και οι δημόσιοι φορείς κοντά στην κοινωνία και τις πρωτοβουλίες των μελών της, όταν αυτές προασπίζονται το κοινό καλό. Όλα για την υγεία είναι η δική μας δέσμευση, που προσπαθούμε να κάνουμε πράξη με μικρά και μεγάλα έργα».

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.