Ο λογαριασμός μου

Επιστημονική Ημερίδα «Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: ιστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις»

Μοιράσου 

Πληροφορίες

Διαφήμιση

Διοργανώνεται Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: ιστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις», αφιερωμένη στη μνήμη του Αγαπητού Τσοπανάκη και του Χριστόδουλου Παπαχριστοδούλου.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Κωνσταντίνο Φαρμακάλη, τον Θεόδωρο Λυριωτάκη την Χαρουλα Γιακουμάκη και τον Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου “Ο Αίθωνας” και θα διεξαχθεί στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου

Στη συνδιοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ημερίδα τελεί υπό την Επιστημονική Αιγίδα της Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στόχο έχει αφενός να αναδείξει τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο του Αρχαγγέλου (αρχ. δημ. Ποντώρεια) από τους κλασικούς έως τους υστεροβυζαντινούς χρόνους και, αφετέρου, να μελετήσει την Αρχαγγελίτικη διαλεκτική ποικιλία στο πλαίσιο της θεωρητικής, ιστορικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας.

Οι εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις στο email σας.
Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Αθλητισμός

Από τις Κάτω Πέτρες η εκκίνηση του αγώνα «Χάλκη 2026»

Διαβάστε περισσότερα

Education

Το Φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo” στη Ρόδο

Διαβάστε περισσότερα

Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Διαφήμιση