Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΚρεμαστινός προς Καΐσερλη: “Εμπλέξατε το όνομά μου και απορώ γιατί”

Κρεμαστινός προς Καΐσερλη: “Εμπλέξατε το όνομά μου και απορώ γιατί”

- Διαφήμιση -

Ανοικτή επιστολή προς το δήμαρχο της Κω απέστειλε ο Δημήτρης Κρεμαστινός σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Κώστας Καΐσερλης, στην οποία αναφέρθηκε και το όνομα του κ. Κρεμαστινού. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής.«Aγαπητέ  μου Δήμαρχε,

Με έκπληξή μου είδα στις εφημερίδες ότι σε συνέντευξη τύπου που δώσατε, μεταξύ των άλλων, εμπλέξατε το όνομά μου. Και απορώ γιατί.Όπως γνωρίζετε, στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, παρουσία σας, υποστήριξα την άποψη ότι ο Υπουργός χωρίς νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να χορηγήσει όχι ένα Κέντρο Υγείας αλλά ούτε ένα μηχάνημα που να ανήκει στο ΕΣΥ.  Ο Υπουργός μάλιστα τότε είπε ότι θα φέρει το όλο θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθεί και να αναζητηθεί λύση.  Έκτοτε, σας κάλεσα δύο φορές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  για μια σειρά θεμάτων, προσήλθαν όλοι οι Δήμαρχοι των νησιωτικών περιοχών που κλήθηκαν κι εσείς ούτε απαντήσατε. Εάν είχατε έρθει, πιθανόν να είχε ρυθμιστεί το θέμα νομοθετικά.  Το ίδιο άλλωστε επανέλαβε ο νυν Υπουργός  κ. Γεωργιάδης ότι θα πράξει όταν υπέστη κριτική όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα.

  1.  Είναι απορίας άξιο να λέτε σε συνέντευξη τύπου ότι θα έπρεπε εγώ ως βουλευτής να είχα επιλύσει το θέμα. Όπως γνωρίζετε, άνω των 70 παρομοίων περιπτώσεων Κέντρων Υγείας, εκκρεμούν σε όλη τη χώρα γιατί ο κ. Αβραμόπουλος ως Υπουργός Υγείας, ενώ φρόντισε να αγορασθούν τα μηχανήματα, δεν φρόντισε να υπάρχει ούτε ένα ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία αυτών των Κέντρων.  Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λειτουργήσει κανένα Κέντρο Υγείας όταν δεν έχει οργανισμό εγκεκριμένο και από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό. Πώς είναι δυνατόν εγώ ως βουλευτής που εξελέγην το 2009, δηλαδή  τη χρονιά που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση  χρεοκοπίας και ζητούσε από την Ευρώπη και το ΔΝΤ βοήθεια για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να συντάξω οργανισμό λειτουργίας για τα Κέντρα Υγείας και να εντάξω τις δαπάνες λειτουργίας τους στον προϋπολογισμό του κράτους;  Ακόμα κι αν ήμουν ο ίδιος Υπουργός Υγείας, κάτι τέτοιο είναι εντελώς ουτοπικό να το ισχυρίζεστε.
  2. Πάγια θέση μου, όπως γνωρίζετε κι από τις συζητήσεις που είχαμε προσωπικά,  είναι ότι η Κως πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσοκομείο,  διότι το νοσοκομείο που χτίστηκε επί Ιταλοκρατίας δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες ενός νησιού όπως είναι η Κως, που δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο.Γνωρίζετε επίσης ότι μια βδομάδα μετά τη εξαγγελία για ανέγερση νέου νοσοκομείου από τον Γιώργο Παπανδρέου,  που ως Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κω με ομάδα Υφυπουργών, εγώ εξέφρασα δημόσια την πεποίθησή μου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο νοσοκομείο, διότι  δεν υπάρχει ούτε οικόπεδο, ούτε σχέδια, ούτε ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και κάλεσα τον Δήμο να πάρει την πρωτοβουλία, όπως ακριβώς έπραξε ο Δήμος Καρπάθου και πέτυχε αυτές τις μέρες να δημοπρατείται το νέο νοσοκομείο της Καρπάθου.Δεν μπορεί να έχει νοσοκομείο η Κάρπαθος και στην Κω να μην έχει αρχίσει καν η διαδικασία. Προς αυτήν την κατεύθυνση σας καλώ να κινηθείτε και εγώ ασφαλώς θα συμβάλω με όποιον τρόπο μπορώ, όπως συνέβαλα για την ανέγερση του νοσοκομείου στην Κάρπαθο.
  3.  Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, με τα άρθρα που κατόπιν εισήγησής μου πέρασαν στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, πιστεύω ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει εντός του πλαισίου του ΕΣΥ, με επικουρικούς γιατρούς και τη συνδρομή των ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Κω.  Αντιλαμβάνεσθε ότι θα ήταν αδιανόητο να υποστηρίξω ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως πρώην Υπουργός Υγείας την άποψη τη δική σας, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η δημόσια υγεία πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά μέσω του ΕΣΥ, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες.  Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σας τίμησε με τη θέση του Υφυπουργού και του βουλευτή. Εκτός κι αν λησμονήσουμε όσα υποστηρίζαμε πάντα και καλέσουμε τον κόσμο να πληρώνει για την υγεία του.  Προσωπικά έχω διαφωνήσει και για τα 25 ευρώ που η τρόικα ζήτησε να πληρώνουν όσοι εισάγονται στα νοσοκομεία καθώς και για το 1 ευρώ που οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για κάθε συνταγή στο φαρμακείο από 1ης Ιανουαρίου του 2014. Θα  επανέλθω μάλιστα επ’ αυτών με πρόταση ισοδύναμων μέτρων, ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά για την υγεία τους οι πολίτες.

Τέλος, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν ευθύνες για τη μη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αλλά οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον Υπουργό που τα δημιούργησε εν γνώσει του ότι χωρίς οργανισμούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς και σε εκείνους που,  λησμονώντας το πρόγραμμά βάσει του οποίου εκλέχτηκαν, για παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας,  ζητούν τώρα από τον κόσμο να πληρώνει. Εγώ πάντως, όπως γνωρίζετε, δεν ανήκω στις κατηγορίες αυτές.

Με τιμή,

- Διαφήμιση -

Δημήτρης Κρεμαστινός»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα