ΑρχικήΔιάφοραΚόνσολας Μάνος: ”Διασύνδεση των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Παιδαγωγικών Τμημάτων με την...

Κόνσολας Μάνος: ”Διασύνδεση των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Παιδαγωγικών Τμημάτων με την έρευνα και την καινοτομία”

Σχετικά άρθρα

 

Το θέμα της σύνδεσης του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας με τις επιστήμες της αγωγής έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά την ακρόαση του κ. Βασιλάκου, του νέου Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε, επίσης, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ΕΣΠΑ, ζητώντας να υπάρξει αναθεώρηση στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την έρευνα και την καινοτομία.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας χαρακτήρισε ορθές τις επισημάνσεις του Βουλευτή και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση των Ανθρωπιστικών Επιστημών με τον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

« Θεωρώ σημαντική την παραδοχή του νέου Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας για το έλλειμμα που υπάρχει στη διασύνδεση των επιστημών αγωγής με την έρευνα.

Είναι δεδομένο ότι ένα ερευνητικό κέντρο μπορεί να συνεισφέρει σημαντικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και με την ενεργό συμμετοχή του. Υπάρχει επιστημονικό δυναμικό έχει διάθεση, είναι προσανατολισμένο στην ερευνητική δράση, μπορεί να αξιοποιηθεί.

Πιστεύω, επίσης, ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να αυξηθεί η απορροφητικότητα πόρων για την έρευνα και την καινοτομία.

Οι συγχωνεύσεις ερευνητικών κέντρων που έγιναν είναι ένα πρώτο βήμα, πρέπει να υπάρχει όμως μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα»,  τόνισε ο κ. Μάνος Κόνσολας.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα