ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣεμινάρια για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εκπαιδευτικούς

Σεμινάρια για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εκπαιδευτικούς

Τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε επιμορφωτικά σεμινάρια για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 από 15:30 έως 21:00 στο χώρο του 2ου Δ.Σ. πόλεως Καλύμνου.
την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 από 15:30 έως 21:00 στο 1ο ΓΕ.Λ. Κω
την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 από 15:30 έως 21:00 στην αίθουσα  Ακταίον, στη Ρόδο.

Τα σεμινάρια, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος PROMISE, είναι επικεντρωμένο στην ανάδειξη δημιουργικών δραστηριοτήτων οι οποίες προάγουν την βιωματική γνώση με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε αυτές. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά για τους εκπαιδευτικούς κατά τη διδασκαλία σχετικών θεματικών ενοτήτων. Επιπλέον μπορούν  να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία κατά τον σχεδιασμό προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων σχετικών με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) ή ακόμα να αποτελέσουν αντικείμενα ερευνητικής εργασίας.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 1 με 1,5 ώρα, ενώ για την αποτελεσματικότερη κατανόηση των δραστηριοτήτων οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα χωρισθούν σε ολιγομελείς ομάδες των 5 έως 10 ατόμων. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή, αναλυτικές οδηγίες και μεθοδολογία υλοποίησης όλων των δραστηριοτήτων.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα