Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΑναφορές κατοίκων στη Ρόδο για παράνομες κεραίες

Αναφορές κατοίκων στη Ρόδο για παράνομες κεραίες

- Διαφήμιση -

Στο παρόν άρθρο ακολουθεί η αναφορά κατοίκων της Ρόδου σχετικά με τη λειτουργία παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, την απάντηση του Δήμου και σχετικό έγγραφο προς το ΤΕΕ.

Θέμα : Απάντηση σε αναφορά κατοίκων περί παράνομων κεραιών

Σχετ. : α. Η με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων

 β. Το υπ΄ αριθμ. 45/14-1-2014 έγγραφο του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου

- Διαφήμιση -

Με τη με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων Ρόδου γίνεται μνεία στην υλοποίηση της υπ’ αρ. 3/31-1-2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας στη νήσο Ρόδου και προτείνεται η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Κατ’ αρχή με την υπ’ αρ. 2/276/22-2-2012 απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι παρακολούθησης της υλοποίησης της απόφαση του Δ.Σ.

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης ο Δήμος Ρόδου απαίτησε άμεσα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενημέρωση περί των εγκαταστημένων κεριών. Παράλληλα απευθύνθηκε στην αρμόδια Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΕΕ) και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίας & Ταχυδρομείου (ΕΕΤΤ). Μετά τις παραπάνω ενέργειες υπήρξε ειδική ενημέρωση από την ΕΕΤΤ για τους νόμιμα εν λειτουργία σταθμούς κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα το ΕΕΑΕ μόνο μέσα στο έτος 2012 πραγματοποίησε μετρήσεις σε 29 σταθμούς βάσης στη Ρόδο. Στην ιστοσελίδα της παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα μετρήσεων http://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/newmaps_query.

Επιπρόσθετα υπήρξε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη διεξαγωγή επιπλέον  μετρήσεων, το οποίο ανταποκρίθηκε κάνοντας στοχευμένα μετρήσεις σε περιοχές του νησιού όπου υπήρξαν ανησυχίες από κατοίκους και τοπικές κοινότητες. Μετρήσεις δε, δημοσιεύονται και στον ιστότοπο http://pedion24.aegean.gr/dwdekanisa/rhodes/index.html που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει προβεί σε πλήθος αυτοψιών και έχει εκδώσει εντολές καθαίρεσης προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχουν γίνει και πολλές καταγγελίες προς την Εισαγγελία Ρόδου με αναφορές παράνομων εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Εννοείται ότι ο Δήμος Ρόδου και υπηρεσίες του θα συνεχίσουν να επιλαμβάνονται σε όποιες περιπτώσεις υπάρχει υπόνοια παράνομης ή εκτός ορίων λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

- Διαφήμιση -

Ως προς την πρόταση σας για συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η δημοτική αρχή είναι σύμφωνη προς αυτήν την κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουμε σχετική πρόταση στο Τμήμα Δωδεκανήσου του ΤΕΕ για διερεύνηση των προθέσεων του για τη συνεργασίας μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέμα : Συνεργασία για την εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Σχετ. : Η με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων

Με τη με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων Ρόδου σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας στη νήσο Ρόδου, προτείνεται μεταξύ άλλων, η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα προτείνεται στο Δήμο Ρόδου να εκπονήσει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – τμήμα Δωδεκανήσου (υπό την ιδιότητα του εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου του κράτους) «… μελέτη σχετικά με την τοποθέτηση των σταθμών βάσης στο νησί και την πόλη της Ρόδου, έτσι ώστε η πυκνότητα της ισχύος της ακτινοβολίας σε χώρους μακράς παραμονής, όπως οικίες και χώροι εργασίας, να μην υπερβαίνει το όριο που προτείνεται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα … ».

Ως Δημοτική αρχή, ήδη απαντήσαμε θετικά προς αυτήν την πρωτοβουλία και δεσμευτήκαμε ότι θα προτείνουμε στο τοπικό τμήμα του ΤΕΕ σχετική συνεργασία.

- Διαφήμιση -

Μετά τα παραπάνω και προκειμένου να φέρουμε σχετική εισήγηση σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρακαλούσαμε να μας γνωστοποιήσετε αν διατίθεστε να συγκροτήσετε από τα μέλη σας ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει την παραπάνω μελέτη, μετά από τη σύναψη μεταξύ μας σχετικού συμφώνου συνεργασίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.