Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΘολό το τοπίο για τους υποψήφιους σε Δήμο και Περιφέρεια

Θολό το τοπίο για τους υποψήφιους σε Δήμο και Περιφέρεια

- Διαφήμιση -

Το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δήμο.

Αυτό σημαίνει ότι οι διεργασίες θα κορυφωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν και σε γενικές γραμμές η κατάσταση φαίνεται να έχει παγιωθεί αφού δύσκολα θα προκύψουν νέοι υποψήφιοι.
Οι δυσκολίες που γενικότερα υπάρχουν και που λειτουργούν αποτρεπτικά, έχουν να κάνουν κυρίως με τους υποψήφιους των συνδυασμών.
Τόσο για το δήμο Ρόδου, όσο και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπάρχει μια γενικότερη απροθυμία για συμμετοχή στους συνδυασμούς.
Ακόμα και οι νυν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ ειδικά για νέα πρόσωπα η κατάσταση θυμίζει… άγονη γραμμή.
Η απροθυμία αυτή έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση αλλά και με το γεγονός ότι οι ασχολούμενοι γενικότερα και ειδικότερα με την πολιτική βρίσκονται σε φάση απαξίωσης από την κοινή γνώμη.

Με δεδομένο μάλιστα ότι για τη συγκρότηση των συνδυασμών, χρειάζεται μεγάλος αριθμός υποψηφίων συμβούλων, αναμένεται να “επιστρατευτούν” συγγενείς και φίλοι.
Ειδικά στο δήμο Ρόδου, για τους υποψήφιους των χωριών, υπάρχει καθολική απροθυμία και μάλλον θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τους υποψήφιους δημάρχους, για να καταφέρουν να βρουν τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων.
Βεβαίως ως τις εκλογές, μένει αρκετός χρόνος, και γι’ αυτό οι υποψήφιοι ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βρουν υποψήφιους.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

- Διαφήμιση -

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, περί αποχώρησής του και… δακτυλιδιών διαδοχής που θα δώσει θεωρείται δεδομένο, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Περίπου σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Παππά που φιλοδοξεί να κάνει την ανατροπή με την υποστήριξη της Ν.Δ.. Επισήμως ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα, φαίνεται όμως ότι κινείται δραστήρια προς την κατεύθυνση αυτή.
Πιθανή θεωρείται επίσης η υποψηφιότητα του δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ και “Ανεξάρτητων Ελλήνων” πιθανόν και ΔΗΜΑΡ.

Σε αντίθετη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής είτε το βουλευτή Κυκλάδων κ. Ν. Συρμαλένιο είτε τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Νεκτ. Σαντορινιό.
Για το ΚΚΕ υποψήφιοι εκτός απροόπτου θα είναι η κ. Λίλα Καφαντάρη, ενώ φημολογείται ότι και η “Χρυσή Αυγή” θα συγκροτήσει συνδυασμό.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Ο νυν δήμαρχος κ. Στ. Κουσουρνάς, θα είναι ξανά υποψήφιος, παρά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει.

Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γ. Χατζημάρκου, που εκ των πραγμάτων έχει ισχυροποιήσει σημαντικά τη θέση του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κινούνται στην υποστήριξη του κ. Γ. Υψηλάντη, ενώ έχει αρχίσει και συζητείται έντονα και το όνομα του πρώην δημάρχου κ. Σάββα Καραγιάννη.
Του συνδυασμού του ΚΚΕ θα ηγηθεί ο κ. Τάκης Πότσος, ενώ είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει υποψηφιότητα και από τη “Χρυσή Αυγή”.

Πηγή Ροδιακή

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα