Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
16.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΜεγάλη διάκριση για την ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Μεγάλη διάκριση για την ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 6ης διεθνούς συνάντησης σχολικών χορωδιών Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε από 7-15 Μαρτίου του 2014 η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε με βαθμολογία 97/100 ως η καλύτερη χορωδία της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό,  που θα πραγματοποιηθεί στo CASTELLA MARE DI STABBIA της  NAPOLI (ITALIA) τον προσεχή Μάιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συγχαρητήρια επιστολή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του Φεστιβάλ κος Νίκος Ευθυμιάδης “Η  παρουσία σας  ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Φεστιβάλ Σχολικών  Χορωδιών. Η  θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές που θα τις θυμούμαστε για πολύ καιρό. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή σας συγχαίρει και θεωρεί ότι η Σχολική σας Χορωδία διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους, και παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, δύσκολο και πολυφωνικό ρεπερτόριο  που την κατατάσσει ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ. Άλλωστε η εικόνα της χορωδίας σας αντικατοπτρίζει και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο σχολείο σας. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή”.

Σύμφωνα και με την γνώμη της διεθνούς κριτικής επιτροπής  η χορωδία του σχολείου άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, το οποίο ερμήνευσε πειθαρχημένα, με καλή άρθρωση, ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία, χαρακτηριστικά που την κατατάσουν ως μία χορωδία ευρωπαϊκού επιπέδου.

- Διαφήμιση -

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση του σχολείου, στα παιδιά, αλλά κυρίως στους κυρίους  Τσιμπερόπουλο Πέτρο και Καλαεντζή Μιχάλη για το σημαντικό τους έργο στην μουσική εκπαίδευση.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα