Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
14.9 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονΠάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας

Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας

- Διαφήμιση -

Το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σας προσκαλεί για περπάτημα μέσα στη Φύση. Εγκαινιάζοντας ένα καινούριο θεσμό, με τη συμβολή της ΜΚΟ «Ροδιακό Δάσος», έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα περιπατητικές διαδρομές στην πλούσια φύση της Ρόδου.

Πρώτη διαδρομή – Κυριακή 30 Μαρτίου – Κοιλάδα του Αίθωνα
Δεύτερη διαδρομή – Κυριακή 27 Απριλίου – Νότια Ρόδο

Την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 10.00πμ από την Παναγιά την Ελεημονήτρα θα ξεκινήσει η πεζοπορία για την κοιλάδα του Αίθωνα.

Η κοιλάδα του Αίθωνα, μια εύφορη κοιλάδα,  βρίσκεται λίγο έξω από τον Αρχάγγελο. Σε αυτήν την προστατευμένη περιοχή υπάρχει το μοναδικό είδος ψαριού, το «Γκιζάνι», ένα από τα πιο απειλούμενα με εξαφάνιση είδη ψαριών των γλυκών νερών στην Ευρώπη. Συναντιέται το δέντρο Υγράμβαρις η Ανατολική ή Ζια, που φτάνει μέχρι 15 μέτρα ύψος και μοιάζει με πλάτανο. Από το φλοιό λαμβάνεται βαλσαμώδης φαρμακευτική ρητίνη, με γλυκό άρωμα βανιλλίνης. Στο τέλος της διαδρομής δεσπόζει ένα σπήλαιο μοναδικής ομορφιάς στην περιοχή «Καπί.  Στις ριζοβουνιές του Κουρέπη και του Κουτσούπη σχηματίζεται ένα τεράστιο φαράγγι και το σύστοιχο σπήλαιο. Στο βάθος του φαραγγιού αναβλύζουν τα νερά που έρχονται από ψηλά και στην πορεία τους δημιουργούν μικρές λίμνες και καταρράκτες.

- Διαφήμιση -

Το Ροδιακό Δάσος, που έχει αναλάβει την ξενάγηση στην κοιλάδα, είναι μία Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το Ροδιακό Δάσος υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων επιστημόνων που το απαρτίζουν και με την αστείρευτη διάθεση των μελών και εθελοντών του, έρχεται να συγκεντρώσει και να διοχετεύσει τις προσπάθειες όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών σε έναν κοινό σκοπό, την ευημερία του δασικού πλούτου της Ρόδου.

Λεωφορείο του ΡΟΔΑ θα ξεκινήσει στις 9.00πμ από την πλατεία Δημαρχείου. Όσοι έρθουν με δικά τους οχήματα θα πρέπει να σταθμεύσουν το αυτοκίνητο τους στην εκκλησία της Παναγιάς Ελεημονήτρας, που βρίσκεται στη διασταύρωση Αρχαγγέλου, προς στον παλιό επαρχιακό δρόμο Μαλώνας.  Δηλ στον καινούριο κόμβο στρίβεται  δεξιά και προχωρείτε ευθεία  για περίπου 1,5χλμ.

Μετά την πεζοπορία, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στη γιορτή του Πορτοκαλιού στα Μάσσαρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο μπορείτε να επικοινωνήστε με το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Κατσαρός Κωνσταντίνος, τηλ 22410-79801 από 8.00πμ έως 2.00μμ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα