Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΔιεθνές συνέδριο στη Ρόδο για τα θέματα της Μεσογείου και της Μέσης...

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για τα θέματα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

- Διαφήμιση -

Τη μεγαλύτερη συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων διεθνολόγων στη χώρα μας θα αποτελέσει το διεθνές συνέδριο, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία, που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Αθήνα), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σμύρνης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης και το Araid πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Σαραγόσας μεταξύ 15 και 17 Μαίου 2014 με θέμα: «Ευρω- μεσογειακές σχέσεις και η ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: Πολιτική Οικονομία, Ασφάλεια και Διεθνείς Σχέσεις μετά την Αραβική Άνοιξη». Το διεθνές αυτό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στη Ρόδο. Το συνέδριο στοχεύει να αποτελέσει μια έγκυρη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου μεταξύ ακαδημαϊκών και αναλυτών από διάφορες χώρες της περιοχής της Μεσογείου καθώς και να προσφέρει το έναυσμα για ακόμα στενότερη ερευνητική συνεργασία κυρίως μεταξύ των Πανεπιστημίων που βρίσκονται στις δύο ακτές του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις από επιστήμονες ελληνικών και τουρκικών πανεπιστημίων καθώς και από αναλυτές και καθηγητές από την Αίγυπτο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Μαλαισία, την Κύπρο και την Μάλτα. Ειδικότερα, τις εργασίες του εξαιρετικά επίκαιρου αυτού συνεδρίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω κρίσιμα και ενδιαφέροντα ζητήματα:

  • Ποια είναι η πορεία της ευρω-μεσογειακής σχέσης; Ποιο είναι το μέλλον της “Ένωσης για τη Μεσόγειο”;
  • Σε ποια έκταση έχει “εξευρωπαϊστεί” η εξωτερική πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου;
  • Πως αντιμετωπίζονται τα νέα προβλήματα ασφάλειας της Μεσογείου;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης της ευρωζώνης, της ανάπτυξης των ισλαμικών κινημάτων και των αραβικών επαναστάσεων στο χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής;
  • Κατά πόσον η Κοινοβουλευτική Διπλωματία συμβάλει στην διευθέτηση των συγκρούσεων στη Μεσόγειο;
  • Πώς αναμένεται να αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή;
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα