Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
12.8 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΛωτόςΦώτης Χατζηδιάκος – Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

Φώτης Χατζηδιάκος – Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

- Διαφήμιση -

Κύριε Χατζηδιάκο, η υποψηφιότητά σας στο Δήμο Ρόδου έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τη χώρα μας αλλά και για το νησί της Ρόδου. Με βάση τα νέα δεδομένα, πώς σχεδιάσατε το πρόγραμμά σας για το αύριο της Ρόδου;
Ο κεντρικός στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας, αντιμετωπίζοντας τα υπαρκτά προβλήματα και αναδεικνύοντας τις αξίες του τόπου μας. Αγαπούμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, πιστεύουμε στο νησί μας και στις αστείρευτες δυνάμεις του και αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να αξιοποιήσουμε το δυναμικό αυτό υπέρ της ευημερίας όλων. Για τη δέσμευσή μας αυτή επιστρατεύουμε την μακρόχρονη επαγγελματική και αυτοδιοικητική εμπειρία και γνώση μας καθώς και την αγαστή συνεργασία μας με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Ρόδου. Στο επίκεντρο του προγράμματος μας βρίσκεται ο Πολίτης και κάθε σχεδιασμός, δράση και πρόγραμμα θα συγκλίνει προς αυτόν. Βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού μας είναι ο άνθρωπος, ο κοινωνικός τομέας, η άρση των εμποδίων της καθημερινότητας, η συστηματική ανάλυση και επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζονται στήριξη και ίσες ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο προσανατολισμός, η απόφαση και η υλοποίηση του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού μας έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στρατηγικές εφαρμογής.

Θα παλέψουμε για προσέλκυση ενός συνόλου επιχειρήσεων, επισκεπτών και ανθρώπινου δυναμικού. Στόχος μας είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας ζωής και διαβίωσης τους κατοίκους της. Θα δώσουμε ιδιαίτερη φροντίδα στην ανάπτυξη πλέγματος κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες. Η οικονομική ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την ανάπτυξη πολλαπλών μορφών τουρισμού και αναψυχής. Η ιστορία της Ρόδου δείχνει το δρόμο για την ανάδειξη του νησιού σε κέντρο Επιστήμης, Έρευνας και Εκπαίδευσης. Στην δύσκολη περίοδο που ζούμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ακουμπήσουμε με ασφάλεια στο ιστορικά «πλούσιο» όνομα της Ρόδου και να είμαστε σίγουροι ότι πάλι θα μας δείξει το δρόμο για να την αναδείξουμε ξανά σε κέντρο πολιτισμικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Επειδή όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο, δεν θα υποσχεθούμε τίποτα που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε, ούτε και τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζουν οι πολίτες της Ρόδου.

Αναφερθήκατε, ότι στο επίκεντρο του προγράμματος σας βρίσκεται ο πολίτης. Τι σημαίνει αυτό; Ποιος θα είναι ο ρόλος του σε περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος;
Ο πολίτης όχι μόνο βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος μας, αλλά είναι και ο δημιουργός του. Δίνουμε βήμα σε όλους τους πολίτες να εκφραστούν, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση που ξεκινήσαμε, το «+αποφασίζω», μέσω της ιστοσελίδας μας και να περιγράψουν τη Ρόδο που επιθυμούν και ονειρεύονται. Μαζί με τους πολίτες συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις μας για το μέλλον του τόπου μας και με τη συμμετοχή τους ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα μας. Οι δράσεις, οι θέσεις και οι προτάσεις μας συνδιαμορφώνονται από τους πολίτες και για τους πολίτες.
Ο πρωταγωνιστικός αυτός ρόλος των συμπολιτών μας θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας. Εμείς σχεδιάζουμε ένα Δήμο ενεργών πολιτών. Θέλουμε να δώσουμε και ρόλο και φωνή στον πολίτη, να γίνεται κοινωνός των προβλημάτων, να προτείνει λύσεις, «να συνδημοτεύει», να συνδιοικεί και να μετέχει με ίσα δικαιώματα αλλά και με τις υποχρεώσεις που του αναλογούν.
Όλοι μαζί αποτελούμε δύναμη δημιουργικότητας, ελπίδας, προοπτικής, σκληρής δουλείας και αξιών. Όλοι μαζί είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ποιοι είναι οι στόχοι τους οποίους δεσμεύεστε να υλοποιήσετε την επόμενη πενταετία;
Όπως ανέφερα και στην αρχή της συνέντευξης, δεν θα υποσχεθούμε τίποτα που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε. Η δέσμευσή μας ενώπιον των συμπολιτών μας είναι ότι θα είμαστε συνεπείς σε όσα διακηρύσσουμε προεκλογικά. Θα αγωνιστούμε συλλογικά και θα εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να κάνουμε πράξεις από την πρώτη κιόλας ημέρα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Παράλληλα, δεν θα φοβηθούμε να συγκρουστούμε και να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.
Μέσω της εκχώρησης και της μεταβίβασης αποφασιστικών αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια και μέσω ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Δήμου αποσκοπούμε στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από την πόλη της Ρόδου έως το πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού.
Με την πείρα, τις γνώσεις, και τον ενθουσιασμό των στελεχών μας, με καθημερινή δουλειά, προγραμματισμό και διαφάνεια, καθώς και με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας θα ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας για μια Ρόδο Ανθρωποκεντρική, Σύγχρονη και Ανταγωνιστική, για μια Ρόδο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της συμμετοχής, για μια Ρόδο ενεργών πολιτών.
Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις