Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
12.8 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΛωτόςΓιώργος Υψηλάντης: «Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα της Ρόδου» – Συνέντευξη...

Γιώργος Υψηλάντης: «Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα της Ρόδου» – Συνέντευξη στο Λωτό

- Διαφήμιση -

Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα Δημάρχου της Ρόδου;
Πιστεύω ότι κάθε ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση ν’ ασχολείται με τα κοινά. Ο τόπος έχει ανάγκη από έμπειρους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και κυρίως αποφασισμένους να αγωνισθούν για τη Ρόδο. Η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει σε κανέναν να απέχει. Αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές επειδή γνωρίζω καλά, όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιλυθούν. Πώς να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και πώς να δημιουργήσουμε αυτά που μας χρειάζονται. Βρισκόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη καμπή που μια ακόμα χαμένη πενταετία θα μας καταστρέψει. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

Θεωρείτε πρόβλημα ή πρόκληση τον ενιαίο Δήμο Ρόδου;
Αν και το μέγεθος του ενιαίου Δήμου Ρόδου δημιουργεί θέματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, ενώ το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του βασιζόταν στον Καλλικράτη, η
διαχείριση και λειτουργία του έγινε με ψευδο-Καποδιστριακούς όρους. Στη θέση των δημάρχων των Καποδιστριακών δημάρχων, μπήκαν χωρικοί αντιδήμαρχοι, που λειτούργησαν στη λογική θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

Σε περίπτωση εκλογής σας τι θα αλλάξει;
Θα διοικήσουμε με ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας. Στα πλαίσια ενός γενικού στρατηγικού σχεδιασμού του δημοτικού συμβουλίου, τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διαχείριση των υποθέσεων του χωριού τους – κι επίσης να έχουν τους πόρους, τα μέσα και αποκεντρωμένες υπηρεσίες στελεχωμένες με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Έχουμε δεσμευτεί να τα διαθέσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε επίσης δεσμευτεί, ότι ως δημοτική αρχή θα έχουμε ευθεία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα τοπικά συμβούλια. Θα είμαστε παρόντες στην επίλυση των προβλημάτων των χωριών και όχι απλά περαστικοί από τα πανηγύρια τους. Η πρόσβασή τους στη δημοτική αρχή θα είναι άμεση και χωρίς τη διαμεσολάβηση ενδιάμεσων κρίκων. Ο Καλλικράτης δεν αποτελούσε εμπόδιο σ’ αυτό. Χρησιμοποιήθηκε σαν άλλοθι, επειδή δεν υπήρξε πολιτική βούληση για να λειτουργήσουν αλλιώς τα πράγματα. Οι αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι θα ασκούν θεματικές αρμοδιότητες σχεδιασμένες και προσανατολισμένες στο σύνολο του νησιού.
Με το νέο ΕΣΠΑ ποια θέματα του Δήμου θα πρέπει να προωθηθούν;
Όσο το δυνατόν περισσότερα, φυσικά. Η ανεπάρκεια ίδιων πόρων, καθιστά αναγκαία την απορρόφηση και αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ από κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προκειμένου να παραχθεί έργο. Σε όλους τους τομείς. Προγράμματα δεν υπάρχουν μόνο για την κατασκευή τεχνικών έργων, αλλά και για την υλοποίηση
δράσεων σε πολλούς τομείς, όπως η κοινωνική μέριμνα, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, κλπ.
Πώς κρίνετε τους αντιπάλους σας;
Moναδικός αντίπαλος για μένα είναι τα προβλήματα της Ρόδου, τα οποία και θα αντιπαλέψουμε. Δεσμεύθηκα να κάνω μια προεκλογική εκστρατεία, θετική, καθαρή, με σεβασμό στον πολιτικό πολιτισμό του τόπου μας κι έτσι θα συνεχίσω μέχρι το τέλος. Η παράταξή μας, η «ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δεν έχει ορίζοντα τις εκλογές. Το αύριο της Ρόδου είναι η έγνοια και η φροντίδα μας. Απόφαση μας είναι να εργασθούμε εντατικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξή της. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το αύριο δεν μπορεί να χτιστεί με υλικά του χθες. Γι’ αυτό και το βασικό μας μήνυμα είναι:
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις