Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
20.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠεριοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στην Αμοργό και στη Σαντορίνη

Περιοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στην Αμοργό και στη Σαντορίνη

- Διαφήμιση -

Το νησί της Αμοργού επισκέφτηκαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαΐου στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αμοργού, Αντώνης Πάσσαρης, αλλά και κλιμάκιο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ τους συνόδευαν στην περιοδεία τους στο νησί.

Σε διαδοχικές επισκέψεις στα Κατάπολα, Κολοφάνα, Αρκεσίνη και Χώρα την πρώτη ημέρα και Αιγιάλη, Λαγκάδα, Θολάρια την επόμενη μέρα, συνομίλησαν με κατοίκους του νησιού για ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι υπηρεσίες υγείας, η απουσία αρχαιολογικού μουσείου, η στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, η νεανική ανεργία, το χωροταξικό, η ύδρευση, κτλ.

Στις συγκεντρώσεις με τους πολίτες καταδείχθηκαν τόσο το έλλειμμα πληροφόρησης των κατοίκων σχετικά με θέματα αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας όσο και τα προβλήματα δημοκρατίας, διαφάνειας και συμμετοχής στα κοινά, που έχει δημιουργήσει η κρίση εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα.

Είχαν συναντήσεις με τους 3 υποψήφιους δημάρχους και συζήτησαν μαζί τους για θέματα που αφορούν το Δήμο Αμοργού και τις δημοτικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και τη βέλτιστη συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

- Διαφήμιση -

Η Αμοργός, νησί προικισμένο με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα μη βέλτιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων για ήπια τουριστική ανάπτυξη με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η Νησιωτική Ανατροπή, σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις, θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα τη νησιωτικότητα, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν το ακτοπλοϊκό και την υγεία, και θα σχεδιάσει ολοκληρωμένες αναπτυξιακές λύσεις για κάθε νησί μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους Δήμους, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού, εντάσσοντας τις στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Την Τετάρτη 7 Μαΐου, η Άννα Μαυρουδή παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων για τον Τουρισμό, όπου και έκανε μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με τις θέσεις της Νησιωτικής Ανατροπής ως Περιφερειακή παράταξη για τον τουρισμό ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες.

00

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.