Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
26 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΟι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

- Διαφήμιση -

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου, οι οποίες πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Τρόικα με την Κυβέρνηση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ο Δωδεκανησιακός λαός.

Όπως διέρρευσε από τα τοπικά ΜΜΕ στα φύλλα της 18ης Ιουλίου 2014, ήδη μιλάμε για τετελεσμένο γεγονός, καθώς οι έντονες φημολογίες για συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών στην κατάργηση του μειωμένου φόρου, έπειτα από συζητήσεις με την Τρόικα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Σαφώς, είναι κοινώς αποδεκτό το γεγονός ότι το ενδεχόμενο της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου πρόκειται να αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συγκριτικά με την υπόλοιπη Χώρα, το οποίο χρονολογείται από τη Συνθήκη της προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στο εξαιρετικά υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων και υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως μια προνομιακή ρύθμιση.

- Διαφήμιση -

Ως απάντηση στα παραπάνω, η συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρόδου, θέλει να υπενθυμίσει την παράγραφο του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον τομέα ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορά στη νησιωτική πολιτική και υπερτονίζει την ανάγκη της διατήρησης, σε κάθε περίπτωση, του καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.

Συγκεκριμένα, βάσει του οικονομικού προγράμματος μας προτείνουμε:

Καθιέρωση δύο ενιαίων συντελεστών, ως εξής :

(α) Συντελεστής 15% για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες και για το σύνολο της

Ελληνικής επικράτειας, και

(β) Συντελεστής 5% για το εγχώριο τουριστικό πακέτο και την Ελληνική κρουαζιέρα

- Διαφήμιση -

(διαμονή – εστίαση – υπηρεσίες), τις ναυτιλιακές εργασίες και υπηρεσίες, τα αγροτικά,

κτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα.

Τροποποίηση της ΠΟΛ.1003/03-01-2011 για την επέκταση της ισχύος

των μειωμένων κατά 30% συντελεστών του Φ.Π.Α., εκτός από τα

τα νησιά των νομών Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κυκλάδων, Βορείων

Σποράδων, Σκύρου, Θάσου και Σαμοθράκης, σε όλα τα Νησιά της Ελλάδας και τις

- Διαφήμιση -

Παραμεθόριες και Ορεινές Περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου οι συντελεστές

που θα εφαρμόζονται θα είναι μειωμένοι κατά 30%, με κατώτατο όριο το 5%.

Η έλλειψη της φορολογικής ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, σε σχέση με τις γειτονικές μας Χώρες, σίγουρα, δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της Χώρας μας.

Συνεπώς, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρόδου καταδικάζουμε , αναμφισβήτητα, την εφαρμογή του συγκεκριμένου καταστροφικού για την οικονομία του τόπου μας μέτρου , δηλώνουμε επισήμως πως δεν σκοπεύουμε να υποκύψουμε σε πολιτικές που μόνο αρνητικά μπορούν να επιφέρουν και καλούμε την Κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο που αντέγραψε το πρόγραμμά μας για τον ειδικό λογαριασμό οφειλετών προς το δημόσιο, με σκοπό την εξόφληση των χρεών σε 100 δόσεις, έτσι να αντιγράψει και την πρότασή μας για την επιμέρους μείωση των συντελεστών φόρου και ΦΠΑ, εφόσον είναι ο μόνος δρόμος για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και αποτελεί πρόταση, αποκλειστικά, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΔΟΥ

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις