ΑρχικήΡόδοςΗ Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Ρόδου για την επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Ρόδου για την επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στη Ρόδο

Με αφορμή την επίσκεψη της κας Υφυπουργού Υγείας στη Ρόδο αυτές τις μέρες, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Ρόδου θέλει να επαναφέρει στην επικαιρότητα το καυτό πρόβλημα με την παντελή έλλειψη υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας.

Η Νότια Ρόδος που αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση Δημοτική Ενότητα του Νησιού με 10 χωριά, 4.000 κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά κατά την τουριστική περίοδο, ουσιαστικά δεν έχει καμία υγειονομική κάλυψη. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι όλη η περιοχή εξυπηρετείται από ένα μόλις γιατρό στο ιατρείο Γενναδίου και μόνο ώρες γραφείου (Πρωϊνά, καθημερινές). Πως αλλιώς θα μπορούσε να ειπωθεί ότι όλη η περιοχή εξυπηρετείται από ένα μόνο ασθενοφόρο ΕΚΑΒ το οποίο εδρεύει στην Πυλώνα και πρέπει να καλύψει μια περιοχή εμβέλειας περίπου 40 χλμ.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των χωριών μας που ζητούν τα ελάχιστα και τα αυτονόητα και αγωνίζονται για :

  • Μόνιμο ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων στο ιατρείο Γενναδίου και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.
  • 24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου και για όλο τον χρόνο
  • ΕΚΑΒ μόνιμα στο Γεννάδι,
  • Μόνιμους γιατρούς στα ιατρεία της Απολακκιάς, της Κατταβιάς και του Ασκληπειού,
  • Όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται, να αποτελούν βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως.»

Οι κάτοικοι της Ν. Ρόδου συνεχίζουν να απαιτούν την μεταμόρφωση του υποστελεχωμένου και αδύναμου από κάθε άποψη Κ.Υ. Γενναδιού σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Περιμένουμε από την κα Υφυπουργό ουσιαστικές πράξεις και όχι κούφιες εξαγγελίες όπως συνηθίζουν τα μέλη της συγκυβέρνησης, από τις οποίες έχουμε άλλωστε χορτάσει από τους γυρολόγους των πανηγυριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα