Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023
14.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΟι Δρόμοι του Κρασιού της Δωδεκανήσου

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Δωδεκανήσου

- Διαφήμιση -

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε., εταίρος του έργου «Gastronomy Net» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013, έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων που κορυφώνονται με την δημιουργία των «Δρόμων του Κρασιού» της Δωδεκανήσου. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκαν τρείς οινικές διαδρομές στα Δωδεκάνησα:

  • Μία στο νησί της Ρόδου, η «Ρόδ-Οινη Οδός», η οποία διανύοντας την αγροτική Ρόδο καταλήγει στο χωριό του Έμπωνα. Εκεί ξεκινάει η εσωτερική – περιπατητική διαδρομή μέσα από τα σοκάκια του χωριού ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει τα τοπικά οινοποιεία.
  • Στο νησί της Κω, η διαδρομή «Οινο-Κώος» προτείνει στον επισκέπτη να γνωρίσει τα οινοποιεία και την ενδοχώρα του νησιού, καταλήγοντας στους «ορεινούς» παραδοσιακούς οικισμούς Ασφενδιού, Ασώματου, Ζιας.
  • Τέλος, σχεδιάστηκε η διαδρομή «Μια Θάλασσα Κρασί» που ενώνει τους χώρους ενδιαφέροντος για τον οίνο στα νησιά Πάτμο – Λέρο – Λειψούς.

Το έργο ολοκληρώνεται με την ειδική σήμανση των «Δρόμων του Κρασιού» η οποία προτείνει στους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες διαδρομές για να γνωρίσουν τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τους χώρους οινικού ενδιαφέροντος στα νησιά μας.

Η σήμανση της διαδρομής του νησιού της Ρόδου θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση της τελευταίας πληροφοριακής πινακίδας (έναρξης διαδρομής) στο Πάρκο του Ροδινιού, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

- Διαφήμιση -

Γεώργιος Πόκκιας

Πρόεδρος

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις