Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΣυνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας με το Δήμαρχο Ρόδου, βουλευτές και τοπικούς...

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας με το Δήμαρχο Ρόδου, βουλευτές και τοπικούς φορείς

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Ρόδο, με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, παρουσία και των βουλευτών Δωδεκανήσου κυρίων Βασίλη Υψηλάντη και Μάνου Κόνσολα, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παπαρούπα και του Διοικητή των νοσοκομειακών δομών Δωδεκανήσου κ. Παπανικόλα.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η άμεση έκδοση προκήρυξης για την πλήρωση δύο θέσεων επικουρικών γιατρών αναισθησιολόγων και ενός παθολόγου, όπως δεσμεύτηκαν στο Υπουργείο Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την εκεί επίσκεψη του δημάρχου.

Ακολούθως αναδείχθηκαν τα θέματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρόδου, καθώς και της ανάγκης πλήρωσης της θέσης του Ογκολογικού, με την ταυτόχρονη προώθηση της μελέτης για τη δημιουργία της δομής του Ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου την τουριστική περίοδο, κατά την οποία ο πληθυσμός της Ρόδου αυξάνεται από 150.000 σε 350.000.

- Διαφήμιση -

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την οργάνωση και στελέχωση των αποκεντρωμένων δομών, των Κέντρων Υγείας Έμπωνας και Νότιας Ρόδου καθώς και της πλήρωσης των θέσεων διασωστών του ΕΚΑΒ.

Στην ίδια συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Σαρρής, τέθηκε και το θέμα της διευθέτησης των χώρων του παλιού Νοσοκομείου για την συστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου, της 2η1 ΥΠΕ και την μεταστέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών (πλην Εφετείου).

Το Σάββατο το πρωί, ο Δήμαρχος, ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους του παλιού νοσοκομείου Ρόδου και επιβεβαίωσαν επιτόπου τον σχεδιασμό για τη διάθεση των κτιρίων, προκειμένου εντός της εβδομάδας να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση των κτιρίων, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα τη σκολίωση, που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Σοκορέλλος και οι γιατροί Παναγιώτης Κράλλης, Αλέξανδρος Πίττας και Νικόλαος Άντερσεν.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.