ΑρχικήΡόδοςΚεντρική ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Ρόδο – Μεγάλη η προσέλευση

Κεντρική ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Ρόδο – Μεγάλη η προσέλευση

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση των Ροδιτών στην κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, στο ΑΚΤΑΙΟΝ το πρωί της Κυριακής. Ήταν από τις πιο εντυπωσιακές που έχουν γίνει στη Ρόδο όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε παλμό και ενθουσιασμό του κόσμου.

Ήταν όλοι εκεί. Ανάμεσά τους, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο τέως δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Γιάννης Παρασκευάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάββας Χατζησάββας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βασίλης Παπανικόλας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Νίκος Ζωίδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πόκκιας και Τέρης Χατζηιωάννου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και ιατροί. Το «παρών» επίσης έδωσαν και οι συνυποψήφιοί του Δήμητρα Αντωνίου, Κατερίνα Βουρεξάκη και Βάιος Καλοπήτας.

Τον καθηγητή προλόγισαν ο γραμματέας της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Τιμόθεος Παρασκευάς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κωνσταντίνος Σαρρής οι οποίοι μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για εκείνον όχι μόνο ως γιατρό και πολιτικό αλλά και ως άνθρωπο επισημαίνοντας ότι είναι αδήριτη ανάγκη για τον τόπο να εκλεγεί ξανά βουλευτής ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ασχολείται με την πολιτική παρά το γεγονός ότι δεν το έχει ανάγκη, αντίθετα η πολιτική τον έχει ανάγκη. Τον έχει ανάγκη η επόμενη Βουλή», υπογράμμισε ο γραμματέας της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Τιμόθεος Παρασκευάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κωνσταντίνος Σαρρής τόνισε πως «τον Δημήτρη Κρεμαστινό τον έχει ανάγκη η Βουλή, τον έχει ανάγκη το Έθνος. Πρέπει να εκλέγονται οι καλοί και οι άξιοι και αν κάποιος έχει αναδειχθεί και έχει καταξιωθεί με την εργατικότητα και την επιστημοσύνη του αυτός είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός».

Ο καθηγητής στη διάρκεια της μεστής ομιλίας του αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Δωδεκάνησο.

Επανέλαβε την πάγια θέση του πως είναι άδικο να είναι η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο και όχι στη Ρόδο που είναι το μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας, όπως η ίδια η νομοθεσία προβλέπει και η οποία όπως τόνισε στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα ο κ. καθηγητής υπογράμμισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε πλέον τις θεσμοθετημένες εφαρμογές από το Σύνταγμα για τις νησιωτικές περιοχές. «Το πρώτο που θα πρέπει να διεκδικήσουμε είναι οι υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού κυρίως στα μικρά νησιά αφού πλέον ο ανταγωνισμός είναι διάχυτος σε όλη την Ευρώπη και άρα θα πρέπει τα Δωδεκάνησα να διαφοροποιηθούν» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Χαρακτήρισε προβληματική την κατάσταση στο χώρο της υγείας στα Δωδεκάνησα όχι όμως ως προς τις υποδομές αλλά ως προς την υποστελέχωση των δομών υγείας αφού υπάρχει απροθυμία γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν στα νησιά μας. «Η χώρα βρίσκεται υπό χρεοκοπία, δεν μπορεί να πληρώσει τον γιατρό όσο πρέπει για να έρθει στο νησί. Ακόμα κι αν έρθει κάποιος μόλις βρει θέση σε Νοσοκομείο του κέντρου ή του εξωτερικού, φεύγει αμέσως διότι το Σύνταγμα αφήνει ελεύθερο τον γιατρό να επιλέξει και κανένας νόμος δεν μπορεί να υπερισχύσει του Συντάγματος. Όμως, οι νόμοι που με πρωτοβουλία μου ψηφίστηκαν δίδουν προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου όσον αφορά τη στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό».

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή είπε «θα είμαι ευτυχής να ολοκληρώσω τη θητεία μου στα Δωδεκάνησα όταν δω τον καρκίνο να νικιέται στη Ρόδο και όχι στην Αθήνα», λαμβάνοντας παρατεταμένο χειροκρότημα από του παρευρισκόμενους. «Έχουμε ένα καρδιολογικό τμήμα εφάμιλλο των καλυτέρων των Αθηνών και θέλω να γίνει το ίδιο και για το Ογκολογικό Τμήμα. Αν η πρώτη αιτία θανάτου, τα καρδιολογικά προβλήματα, αντιμετωπίζεται επιτυχημένα στο Νοσοκομείο μας θα αντιμετωπιστεί και η δεύτερη αιτία θανάτου που είναι ο καρκίνος. Υπάρχει έστω και ένας που να μην πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει; Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν και να προβληματιστεί και ο ψηφοφόρος που θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή, ανεξάρτητα από τον κομματικό χώρο στον οποίον ανήκει», τόνισε.

Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ολέθριο ιστορικό λάθος την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά» κανενός αλλά αντίθετα είναι κόμμα ευθύνης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά» κανενός, είναι ένα ιστορικό κόμμα και κανένας δεν είναι κτήτοράς του. Ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι είναι ιδρυτής και προσωρινός πρόεδρος. Δεν έκανε Κίνημα για να το τελειώσει ο οποιοσδήποτε. Ακόμα κι εκείνοι που έφυγαν είμαι βέβαιος ότι θα προβληματιστούν. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τρίτο κόμμα δεν θα έχουμε σταθερή συγκυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. καθηγητής και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα