Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΣυνάντηση Δημάρχου Ρόδου με υψηλόβαθμα στελέχη του Τάγματος Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη...

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με υψηλόβαθμα στελέχη του Τάγματος Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας – Θα δωρίσουν δύο ασθενοφόρα στο δήμο για το νησί

- Διαφήμιση -

Τη συνεργασία και τη συνδρομή των Ιπποτών του Τάγματος Αγίου Ιωάννη σε κοινωνικά (υγειονομική θωράκιση του νησιού) και πολιτιστικά θέματα, επαναβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του Τάγματος, κατά την επίσκεψη τους σήμερα στο Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου, της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη.

Τα μέλη του Τάγματος που επισκέφθηκαν το δήμαρχο ήταν ο «Μέγας Ελεημονάριος» κ. Dominique De La Rochefoucauld- Montbel (τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Τάγματος), ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας κ. Comte De Beaumont-Beynat και ο Έλληνας εκπρόσωπος του τάγματος κ. Νίκος Δεληγιάννης.

Είχε προηγηθεί, ως γνωστόν, συνάντηση του δημάρχου με τα υψηλόβαθμα στελέχη του Τάγματος τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης στο Μουσείο του Λούβρου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ιπποτών έτυχαν της θερμής υποδοχής του δημάρχου, γεγονός που επεσήμανε ο Μέγας Ελεημονάριος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου και εξέφρασαν την πρόθεση τους να δωρίσουν δύο ασθενοφόρα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της ανατολικής και δυτικής πλευράς της Ρόδου, ουσιαστικά ολόκληρου του νησιού, καθώς και νοσηλευτικές μονάδες για τα χωριά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την υγειονομική θωράκιση του νησιού.

- Διαφήμιση -

Ο δήμαρχος Ρόδου ευχαρίστησε τους αξιωματούχους του Τάγματος για τη στήριξη τους και αναφέρθηκε στην πλούσια ανθρωπιστική και πολιτιστική δράση του Τάγματος ανά τον κόσμο, που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Ο κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών θα έχει συνέχεια με δράσεις σε πολλούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου έχει υπόσταση κράτους, είναι ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο σε 105 χώρες, έχει διπλωματικές σχέσεις με και συνεργασίες με 120 κράτη και ασχολείται με ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

stelexi-tagmatos-ippoton2

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα