Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
24.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλονΡύπανση στον ποταμό «Λουτάνη»

Ρύπανση στον ποταμό «Λουτάνη»

- Διαφήμιση -

Το πρόβλημα της ρύπανσης των  υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο φαίνεται να είναι διαχρονικό και άλυτο μέχρι σήμερα. Ένα πρόβλημα που πάει να τινάξει στον αέρα τον μόνο προσοδοφόρο κλάδο της οικονομίας του νησιού τον «τουρισμό».

Το θράσος των ασυνείδητων συμπολιτών μας υπερβαίνει κάθε όριο λογικής αφού δεν διστάζουν να ρυπαίνουν ακόμη σημεία ορατά από τον κεντρικό δρόμο όπως στις όχθες ποταμών.

Εχθές εντοπίσαμε στην όχθη του ποταμού « Λουτάνη» μαύρες σακούλες που περιείχαν εκτός από μπουκάλια μπύρας και νερού, πλαστικά με λάδια καμένα, από κουζίνα κάποιου εστιατορίου ή Σνακ-μπαρ της περιοχής των Κολυμπίων ακόμη και τις πινακίδες με τιμές για σουβλάκι, γύρο κ.λ.π. Παρόλο που  στην ευρύτερη περιοχή των Κολυμπίων υπάρχουν αρκετοί κάδοι σκουπιδιών του Δήμου και εκεί που θα μπορούσαν να εναποθέσουν τις σακούλες τους.

Πρόκειται πράγματι για κακοήθεια και θα πρέπει ο εν λόγω ασυνείδητος πολίτης επιτέλους να εντοπισθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

- Διαφήμιση -

Αυτές οι απαράδεκτες πράξεις ορισμένων μόνο ζημιά κάνουν τόσο στα φυσικά οικοσυστήματα όσο και στη φήμη της Ρόδου. Πλήττονται  επίσης εμμέσως και τα ίδια τα συμφέροντα των επαγγελματιών.Ο Σύλλογος των εστιατόρων αλλά και άλλες επαγγελματικές ενώσεις θα μπορούσαν να ενημερώσουν τα μέλη του να σέβονται το περιβάλλον και ότι οι φυσικοί τόποι δεν είναι χωματερές.

Σημειωτέον ότι ο «Λουτάνης»  ποταμός είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς  υγρότοπους της Ρόδου αφού διατηρεί νερό σχεδόν όλο τον χρόνο. Η δε χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί στις όχθες του  και μέσα στα νερά του είναι εξαιρετικά πλούσια.

Για τέτοιους σημαντικούς  υγρότοπους  αλλά και για τους υπόλοιπους που έχει η Ρόδος ο Σύλλογος επιμένει ότι η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πάρουν μέτρα προφύλαξης και προστασίας των. Η δε αξιοποίηση τους θα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για την ανταγωνιστικότητα του Ροδιακού τουρισμού.

Ειδικά για τον συγκεκριμένο ποταμό προτείνουμε στα σημεία που υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτοκίνητα  κοντά στην όχθη του να μπούμε προστατευτικές μπάρες όπως αυτές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η εναπόθεση μπαζών και σκουπιδιών. Επί πλέον παρακαλούμε την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρόδου να στείλει ένα αυτοκίνητο να πάρει τα σκουπίδια.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

- Διαφήμιση -

Μιχάλης Κουλούμπρης

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.