Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
19.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηMaster Class με τον Σεφ Έκτορα Μποτρίνι στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Master Class με τον Σεφ Έκτορα Μποτρίνι στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

- Διαφήμιση -

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν μαθητές και γονείς των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αφού είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη της γαστρονομίας από τον καταξιωμένο Σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Η επίσκεψη του διάσημου σεφ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξοικειωθούν οι μαθητές με υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και να υιοθετήσουν την υγιεινή διατροφή ως στάση ζωής.

Από νωρίς το πρωί, η αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων μετατράπηκε σε έναν χώρο δημιουργίας ο οποίος μοσχοβολούσε μυρωδιές. Το πρώτο “Master Class”, απευθυνόταν σε μαθητές του Δημοτικού και στους γονείς τους. Ο Σεφ,  έχοντας ως βοηθούς του επίδοξους μικρούς μάγειρες, δημιούργησε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Με πολύ μεράκι και φαντασία ετοίμασε ένα “hotdog” από κοτόπουλο, το οποίο συνδύασε με σπιτική κέτσαπ και τραγανές, τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι. Στη συνέχεια, ο σεφ αποκάλυψε μικρά μυστικά μαγειρικής και έδωσε συμβουλές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τα παιδιά ενθουσιασμένα έκαναν συνεχώς ερωτήσεις και αγκάλιασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον αγαπημένο τους σεφ.

Στο δεύτερο “Master Class”, o κύριος Μποτρίνι, μαγείρεψε μαζί με μαθητές από τον όμιλο μαγειρικής του σχολείου ένα ριζότο καρμπονάρα, ενώ όλη τη δράση βιντεοσκοπούσαν οι μαθητές του κινηματογραφικού ομίλου του σχολείου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής, ο σεφ μίλησε στους μαθητές για τα υλικά, τη γαστρονομία και τη μοριακή κουζίνα.  Επιπλέον,  μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, με συμμετοχική διάθεση, συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους γονείς, έδωσε πολύτιμες συμβουλές και πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρικής για μοναδικά νόστιμα πιάτα.

- Διαφήμιση -

Η δράση με την επίσκεψη του κυρίου Μποτρίνι ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες από τον Γενικό Διευθυντή κύριο Κυριάκο Κυριακούλη, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο σεφ κύριος Μποτρίνι, ευχαριστημένος με την όλη εμπειρία που έζησε στο σχολείο, υποσχέθηκε στο προσεχές μέλλον εμπλουτισμένες δράσεις.

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις