ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΤο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, προωθεί πρόγραμμα...

Σχετικά άρθρα

Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, προωθεί πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα Λύκεια του νησιού

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στην άποψη ότι η παιδεία, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των δομών και θεσμών της κοινωνίας, προσπαθεί μέσα από δράσεις να συμβάλει στη διεύρυνση των πεδίων που προσφέρει η εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, προωθεί πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα Λύκεια του νησιού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των αυριανών πολιτών με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Στέργος Παρδαλός, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, συνοδευόμενος από στελέχη της υπηρεσίας του, επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, το Γενικό Λύκειο Ιαλυσού. Αφού ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου για θέματα λειτουργίας και συντήρησης του σχολείου, στη συνέχεια, μίλησε στα παιδιά της πρώτης Λυκείου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Μαρία Μανωλίτση.

Το επόμενο στάδιο του προγράμματος αφορά τη διεξαγωγή προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, αφού επιλεγεί από τα παιδιά ένα υποθετικό θέμα προς συζήτηση.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία με διδάσκουσες τις κ.κ. Νίκη Κλωνάρη και Θεανώ Παπανικολάου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Στέργος Παρδαλός, τόνισε στα παιδιά πως είναι καθήκον τους να εξελιχθούν σε ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες, με άποψη και θέση για τα κοινά, καθώς μόνο έτσι θα μπορούν να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που οικοδομούν το μέλλον.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα