ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΠραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης αλιέων του Νομού Δωδεκανήσου

Πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης αλιέων του Νομού Δωδεκανήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2016, η ενημερωτική συνάντηση των αλιέων του Νομού Δωδεκανήσου, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της έκτακτης μετάβασής του με τον Περιφερειάρχη στο Καστελλόριζο για το προσφυγικό.

Ανάλογη δράση έγινε τον Νοέμβριο του 2015 στη Σύρο με την συνάντηση αλιέων Κυκλάδων. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο καθορισμός κοινής γραμμής πλεύσης για την ανάπτυξη της αλιείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου των αλιέων και ορίστηκε συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

- Advertisement -

Ανακοινώθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή σύγχρονης ιχθυαγοράς στη Ρόδο, μετά τη χωροθέτησή της από τον Δήμο Ρόδου.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση με θέμα τις υδατοκαλλιέργειες.

Η συνέχεια της προσπάθειας είναι η συνάντηση των συντονιστικών Επιτροπών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

- Advertisement -

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                                                                                    ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ                                                   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις

Πρόσφατα άρθρα