Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023
14.3 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωπο18o Πασχαλιάτικο Μπαζάρ «Δωδεκανησιακής Μέλισσας»

18o Πασχαλιάτικο Μπαζάρ «Δωδεκανησιακής Μέλισσας»

- Διαφήμιση -

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, θα λειτουργήσει στην έδρα του Ιδρύματος «Σταματίου», στη συμβολή των οδών Αμερικής και Γρηγορίου Λαμπράκη, στον α΄όροφο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα». Είναι η εκδήλωση που περιμένουν οι Ροδίτες για να προμηθευτούν τα πασχαλιατικά τους τόσο για την ποιότητα και ποικιλία που βρίσκουν όσο και γιατί γνωρίζουν ότι με την αγορά τους στηρίζουν τους σκοπούς της Μέλισσας. Όλη η προσπάθεια, σταθερά και διαχρονικά κατευθύνεται στη βοήθεια των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών να σπουδάσουν. Μεγάλο το έργο αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου.

Στη Ρόδο εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη 18ο Πασχαλιάτικη Δωροαγορά. Είναι μεγάλη η χαρά μας που για δεύτερη χρονιά ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος αποδέχθηκαν το αίτημα της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» στη Ρόδο, να φιλοξενήσουν στον πολύ καλαίσθητο και άνετα διαμορφωμένο χώρο του α΄ορόφου του κτηρίου  όπου στεγάζεται η έδρα του Ιδρύματος, το Μπαζάρ ενός άλλου ιδρύματος σαν αυτό της «Μέλισσας» που επίσης χορηγεί  υποτροφίες για φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την ιστορία, όταν ιδρύθηκε το 1986 το Παράρτημα Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, πρώτη πρόεδρός του υπήρξε η αείμνηστη Μαίρη Σταματίου η οποία μέχρι το τέλος της ζωής της στήριζε με κάθε τρόπο και κυρίως με οικονομικές ενισχύσεις, το έργο της τοπικής επιτροπής της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, εκτιμώντας πολύ το σκοπό του Δωδεκανησιακού Συλλόγου που συμπλήρωσε ήδη 84 χρόνια ζωής αλλά και το έργο αυτών που το λειτουργούσαν στη Ρόδο.

Το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Ρόδου  διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002, από το 2013 έως το 2015, διοργανώθηκε δυο φορές το χρόνο αντί για μια. Το 2013 έγινε στο Λουξεμβούργο και στη Ρόδο, το 2014 & 2015 έγινε στην Αθήνα και στη Ρόδο.

- Διαφήμιση -

Τα τελευταία χρόνια λόγω τη οικονομικής κρίσης έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια των μελών της ροδίτικης επιτροπής. Οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια από τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά αυξάνονται, ενώ οι πόροι του ταμείου μειώνονται.

Ευτυχώς η ροδιακή κοινωνία και κυρίως οι γυναίκες είτε είναι μέλη της «Μέλισσας» είτε όχι,  αλλά και οι άνδρες είναι πάντα παρόντες και ενισχύουν με τις αγορές τους τα Μπαζάρ που είναι κατά γενική ομολογία και πολύ καλαίσθητα και με εξαιρετικά είδη,  δημιουργίες και προσφορές των μελών και των χορηγών..

Με τις υποτροφίες της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» που έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’70, έχουν σπουδάσει πάνω από χίλια παιδιά από τα νησιά της Δωδεκανήσου και η συμβολή του Συλλόγου έχει τιμηθεί από την πολιτεία, άλλους δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και από το οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν εντατικά και χαρούμενα, ολοκληρώνοντας τις τελευταίες δημιουργίες για να προσφέρουμε μια ξεχωριστή ποικιλία από ποιοτικά και εκλεκτά Πασχαλιάτικα είδη σε όλους τους Ροδίτες που θα τιμήσουν με τις αγορές τους στις 16 Απριλίου τους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις