ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςΗ επιτυχία του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου θα είναι επιτυχία όλων των...

Η επιτυχία του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου θα είναι επιτυχία όλων των Ροδιτών

Σχετικά άρθρα

Πολλές λεπτομέρειες της διοργάνωσης του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και των παράλληλων αγώνων κι εκδηλώσεων του, παρουσίασε χθες (Δευτέρα 11 Απριλίου 2016) στο ξενοδοχείο «Πλάζα» η Οργανωτική Επιτροπή του.

οrganotiki-epitropi-marathoniou01

«O Μαραθώνιος της Ρόδου έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός», είπε η οικοδέσποινα και πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου.  «Είναι-είπε στην ομιλία της- ένας αγώνας που πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και που η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατέταξε στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Πλέον έχει και την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, καθώς και της AIMS & IAAF, που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Σημειώνεται ότι από τους 130 περίπου δρομικούς αγώνες στην Ελλάδα, οι πιστοποιημένοι Μαραθώνιοι είναι μόνο αυτοί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ναυπλίου και βέβαια της Ρόδου!

Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια με το μεράκι και τη διάθεση να χαρίσουμε στο νησί μας  μία θέση ανάμεσα στους παγκόσμιους αθλητικούς προορισμούς. Χαιρόμαστε να βλέπουμε σήμερα το Μαραθώνιο της Ρόδου να αποτελεί μείζον αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε την τοπική κοινωνία να έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και να έχουμε συμμετοχές στον αγώνα μας, από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και από όλο τον κόσμο, ακόμη και από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αμερική, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά!

Η προσπάθεια να καθιερώσουμε τη ως ένα προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου συνεχίζεται δυναμικά με το μεγάλο αυτό αγώνα.  Μέσα από την ανανεωμένη διαδρομή του Μαραθωνίου της Ρόδου, οι αθλητές Έλληνες και ξένοι, αλλά και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να ανακαλύψουν ξανά την πόλη μας, την πλούσια της ιστορία και τις ασυναγώνιστες ομορφιές της.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «ποντάρουμε» στον αθλητισμό, έχοντας διακρίνει τη μεγάλη δυναμική που κρύβει και τις μοναδικές δυνατότητες που παρουσιάζει για την ενίσχυση όχι μόνο του Τουρισμού και γενικότερα για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Δουλεύουμε μεθοδικά πάνω στο στόχο που θέσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας να καθιερώσουμε τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο ως τους «μήνες αθλητισμού». Η επιτυχία και η ανταπόκριση που έχει ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει ένα ουσιαστικό βήμα. Αυτή η μεγάλη ανταπόκριση μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις για να οδηγήσουμε τη διοργάνωση όλο και πιο ψηλά».

Και κατέληξε:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα και θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω  ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, όλους όσοι έχουν αγαπήσει τον Μαραθώνιο της Ρόδου, όσοι μοιράστηκαν το όραμά μας και εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην κα. Μαρίνα Κουταρέλλη και τον κ. Νίκο Πολλιά, οι οποίοι με την πολύτιμή τους εμπειρία και τον υψηλό τους επαγγελματισμό συνέβαλαν  στην άρτια διοργάνωση και αυτού του αγώνα».

 

ΖΗΚΑΣ: ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

«Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ως συνδιοργανώτρια αρχή  συμμετέχει στην υλοποίηση του 3ου   Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου (Rhodos Marathon), διασφαλίζοντας την πραγματοποίηση του αγώνα με βάση τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF, αξιοποιώντας  τα  πολύ έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη του», τόνισε ο πρόεδρος της κ. Βασίλης Ζήκας.

Ο 3ος Διεθνής  Μαραθώνιος Ρόδου (Rhodos Marathon) εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην καινούρια  διαδρομή στην παραλιακή πλευρά της πόλης, (διαδρομή που αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό και την φυσική ομορφιά της Ρόδου), περιλαμβάνει παράλληλους δρόμους 10.000 μ., 5.000 μ.  1.000 μ. και εκδηλώσεις μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών.

Γίνεται προσπάθεια από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να εδραιωθεί η διοργάνωση «Μαραθώνιος Ρόδου», με βάση τα πρότυπα των μεγάλων Μαραθωνίων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Ο αγώνας αυτός- είπε ακόμη ο κ. Ζήκας- από πλευράς μας κινείται σε τρείς  άξονες.

  • Στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον τόπο μας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας να αισθανθούν τη χαρά της προσπάθειας, της συμμετοχής και της διάκρισης.

Τα οφέλη πέρα από την ενδυνάμωση της υγείας είναι πάρα πολλά.

  • Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεδομένου ότι πολλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι θα προτιμήσουν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου.
  • Στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη συνεργαζόμενοι και λόγω της απόφασής μας να στηρίξουμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου αφιερώνοντας αυτόν τον αγώνα στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου  και η συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού στην προσπάθεια μας,  κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους, εθελοντικές ομάδες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να διοργανώσουμε ένα πολύ καλό αγώνα».

ΡΕΜΠΟΥΛΗ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Παρούσα στην συνέντευξη και η Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη, περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου Ρόδου, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση της Ρόδου στα 10χλμ και όχι στο Μαραθώνιο, γιατί δεν το επιτρέπει  η προετοιμασία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τις αθλητικές μου υπηρεσίες θα προσφέρω και όπου μου ζητηθεί για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης στο όμορφο νησί μας».

οrganotiki-epitropi-marathoniou02

ΑΪΒΑΖΗΣ: ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, που τόνισε ότι όλοι οι Ροδίτες αγάπησαν και αγκάλιασαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι διαφήμιση για το νησί και στέλνει εικόνες απείρου κάλους σε όλο τον κόσμο.

«Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στο δρομικό κίνημα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και προσκαλώ όλους τους Ροδίτες  στην αθλητική αυτή γιορτή», τόνισε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Μιχαλάκης, μίλησε για τις τεχνικές προδιαγραφές του Μαραθωνίου κι έδωσε στοιχεία για τους αγώνες των 10 και 5χλμ, καθώς και για τον αγώνα 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που θα γίνουν παράλληλα. Τόνισε δε ότι την Κυριακή από τις 5 το πρωί και σταδιακά θα ξεκινήσει το κλείσιμο της διαδρομής για όλα τα οχήματα, κλείσιμο που θα κρατήσει μέχρι τις δύο.

Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί, οι αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων στις 11 και ο αγώνας των μαθητών Δημοτικών Σχολείων στις 12.15μ.μ.

Οι εκκινήσεις των αγώνων μεγάλων αποστάσεων θα γίνουν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο και οι τερματισμοί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Δημαρχείο, όπου και θα γίνουν όλες οι απονομές.

Ο Μαθητικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί επι της οδού 7ης Μαρτίου, με αφετηρία και τερματισμό τον Βωμό της Πατρίδας.

-Τέλος, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, που ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για την απόφασή της να στηρίξει και να προβάλλει τη δράση του Συλλόγου και γενικότερα, να ενισχύσει την καταπολέμηση της αδιάφορης, σε μεγάλο βαθμό, κοινωνίας.

-Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Ρόδου σε θέματα Τουρισμού κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και το μέλος της διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλης Παυλούς.

-Εκτός από τους Έλληνες αθλητές στον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα και αθλητές από τις χώρες: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Ελβετία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιράν, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Εσθονία, Δανία, Καναδά, Βραζιλία και Βέλγιο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

-Εγγραφείτε, είτε με μετρητά στο γραφείο του ΣΕΓΑΣ, Ώρες: 10:00-14:00, Βύρωνος 1 Ρόδος, στο Στάδιο του Διαγόρα. Τηλ. 22410 30145, είτε συμπληρώστε την αίτηση ανάλογα με τον αγώνα της επιλογής σας και αφού κάνετε την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στην ALPHA BANK IBAN GR 9301407780778002101098796, στείλτε την συμπληρωμένη αίτηση μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης με email στο: info@roadstorhodes.com ή με φαξ στο: 22410 30145.

Για ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων συμβουλευτείτε την προκήρυξη για το κόστος συμμετοχής ή την ομαδική δήλωση συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αιτήσεις κι εγγραφές (με πληρωμή) γίνονται και στο γραφείο Πληροφοριών-Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Δευτέρα έως Τετάρτη από τις 10π.μ.. εως τις 2μ.μ. (Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, 0030 22410 35945), δίπλα από το “Ήχος και Φως”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση πρέπει να κατατεθεί ή να αποσταλεί μόνο μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης του αντίστοιχου ποσού.

-Το Ραδιόφωνο Λυχνάρι – Radio Lihnari είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Roads to Rhodes Marathon με καθημερινή ενημέρωση για τη διοργάνωση από 6 έως 17 Απριλίου, στις 09:30 το πρωί.

-Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

 

                                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

                                                                               ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα