ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΜέτρα για την αντιμετώπιση ακρίδων παίρνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σχετικά άρθρα

Μέτρα για την αντιμετώπιση ακρίδων παίρνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επειδή συνεχώς τα τελευταία χρόνια και κατά την περίοδο περίπου από Απρίλιο  έως το τέλος Ιουνίου, εμφανίζονται πληθυσμοί ακρίδων σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνονται τα εξής:

  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προβεί στην προμήθεια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοκτόνου και το διαθέτει στους υπεύθυνους των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και θα εκτελέσουν τους ψεκασμούς όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, αφού εξασφαλίσουν συνεργεία ψεκασμών με τα μηχανήματά τους.
  • Οι αρμόδιοι Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου θα συντονίζουν τους ψεκασμούς.
  • Οι Δημοτικές Κοινότητες επιβάλλεται να ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ημέρες.
  • Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2241364926 (κος Ν. Ταταράκης, γεωπόνος Φυτοπροστασίας) και 2241364912.

 

Ε.Π,

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα