ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΑυξάνεται ο αριθμός όσων μετακινούνται με τα ποδήλατα του Δήμου

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Αυξάνεται ο αριθμός όσων μετακινούνται με τα ποδήλατα του Δήμου

Τα ποδήλατα του Δήμου μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή των πολιτών.  Οι συνολικές ενοικιάσεις από την έναρξη λειτουργίας τους την 1η Ιανουαρίου 2015 έχουν ξεπεράσει τις 6.οοο. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος τον Αύγουστο οι ενοικιάσεις ποδηλάτων έφτασαν τις 600, διπλάσιες απ΄αυτές του Αυγούστου του 2015.

Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς, προκύπτει ότι με τη χρήση των ποδηλάτων του Δήμου αποφεύχθηκε η εκπομπή περισσότερων των 2 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ έγινε και εξοικονόμηση περίπου 1,2 τόνου καυσίμων, παρότι το σύστημα καλύπτει προς το παρόν μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης.

Τα ποδήλατα χρησιμοποιούνται κυρίως από μόνιμους κατοίκους της πόλης στο πλαίσιο της καθημερινής τους μετακίνησης στο κέντρο, συμπληρωματικά στα συνήθη μέσα συγκοινωνίας. Πολύ θετική κρίνεται η χρήση τους και από τους τουρίστες, κατά την περιήγηση τους στο κέντρο  της πόλης.

Ο πιο δημοφιλής σταθμός, μέχρι σήμερα, είναι αυτός της πλ. Ελευθερίας (Πλ. Δημαρχείου) και του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολουθούν της πλατείας Σύμης, της πλ. Ανδρέα Παπανδρέου (Σαν Φραγκίσκο) καθώς και ο πεζόδρομος Δ. Θέμελη. Η δημοφιλέστερη διαδρομή είναι μεταξύ πλατείας Ελευθερίας και Αγίου Νικολάου, ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη διαδρομή είναι αυτή μεταξύ Αγίου Νικολάου και πλατείας Σύμης.

Ευχαριστημένος από τη λειτουργία του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, δήλωσε και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συγχαίροντας παράλληλα τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων που εγκατέστησε και λειτουργεί το σύστημα, αλλά κυρίως τους δημότες της Ρόδου και τους επισκέπτες της για τη σωστή χρήση του συστήματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η μείωση του κυκλοφοριακού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Ακόμη, ο Δήμαρχος εξήγγειλε τη δημιουργία δύο νέων σταθμών, ώστε να μετακινηθούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας και επισκέπτες του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα