Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
16.8 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΑφιερώματαΕκδήλωση με τον καθηγητή παν/μίου Ευριπίδη Γαραντούδη

Εκδήλωση με τον καθηγητή παν/μίου Ευριπίδη Γαραντούδη

- Διαφήμιση -

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., το περιοδικό τέχνης και λόγου «Νησίδες» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Το βίωμα της ιθαγένειας ή της εντοπιότητας στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση», το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α). Ομιλητής θα είναι ο Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και ποιητής, ο οποίος θα παρουσιάσει το στοιχείο της ιθαγένειας στο έργο των ποιητών Ντίνου Χριστιανόπουλου. Μανόλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Γκανά, Πρόδρομου Μάρκογλου, Μάρκου Μέσκου, και Μανόλη Πρατικάκη.

Επίσης θα αναγνωσθούν αντιπροσωπευτικά ποιήματα ως προς το θέμα της ιθαγένειας από τον Πάνο Δρακόπουλο και τον Αυγουστίνο Τσιριμώκο. Tο συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα έχει ο Αργύρης Κόσκορος, στέλεχος Δ.Κ.ΣΜ.Ρ.

Ο Ευριπίδης Γαραντούδης διδάσκει νεοελληνική φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ιδίως της ποίησης, του 19ου και του 20ού αιώνα και εντοπίζονται στους κλάδους της μετρικής, της ιστορίας της λογοτεχνίας και της ερμηνείας των λογοτεχνικών κειμένων. Είναι επίσης μέλος  της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας. Τέλος, έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές: Μεθεόρτιο ή Lyrica, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2009, Ονειρεύτηκα τη Genova, Εκδόσεις Μελάνι, Αθήνα 2011 και Τα Σύνεργα, Εκδόσεις Τυπωθήτω, Αθήνα 2016.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα