Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηEπίσκεψη στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέργο Παρδαλό

Eπίσκεψη στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέργο Παρδαλό

- Διαφήμιση -

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Στέργος Παρδαλός, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου. Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια κυρία Σοφία Καραγιαννίδου για θέματα που αφορούν το σχολείο και ιδιαίτερα, για επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις υπηρεσίας του Δήμου στον εξωτερικό του χώρο, προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η προσέλευση των μαθητών. Οι επεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν τοποθέτηση πινακίδων, διαβάσεων και κατασκευή πεζοδρομίου. Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των παραπάνω, αφού – όπως είπε – για τη Δημοτική Αρχή η ασφάλεια των μαθητών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ.Παρδαλός, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου κ.Σεβαστή Σκιαθίτη, επισκέφθηκε τα Τμήματα Α3, Α4 και Α5, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των μαθητών για το Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι η τρίτη χρονιά που το 4ο ΓΕΛ συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία που διδάσκει η εκπαιδευτικός κ.Λίνα Φιλιππάκη.

Κατά τη ενημέρωση, δόθηκε η ευκαιρία τα παιδιά να συνομιλήσουν με τον Αντιδήμαρχο για γενικότερα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και τη σημασία που έχει οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για να έρθουν κοντά στα κοινά, να μετέχουν στη λήψη αποφάσεων και να καθορίζουν το μέλλον που τους αξίζει.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Αντιδήμαρχο και με τα μπλουζάκια της εκδήλωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή», στην οποία το 4ο ΓΕΛ μετέχει ενεργά.

- Διαφήμιση -

Τα παιδιά των τμημάτων που παρακολούθησαν την ενημέρωση, θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Δημαρχιακό Μέγαρο για την επόμενη φάση του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις