ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΕγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κύριλλου, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη  Χατζηδιάκου,  του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κου Αντώνη Σαββάκη  και εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών,  πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου του 2016 τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σορωνής, που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ρόδου για την ενίσχυση της φροντίδας των παιδιών,  προσφέροντας σε αυτά και τις οικογένειες τους,  άρτιο παιδαγωγικό και ασφαλές περιβάλλον, που αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία σωστών βάσεων για την εξέλιξη τους.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Σορωνής θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι κατασκευασμένος με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Έχει δυναμικότητα  φιλοξενίας 12 βρεφών και 30 νηπίων και μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες της ευρύτερης περιοχής στη Δημοτική Ενότητα Καμείρου. Το κτίριο έχει συνολική κάλυψη 411,71 τ.μ και περιλαμβάνει  πολυσύνθετους χώρους, χώρους  γραφείων,  αίθουσες απασχόλησης νηπίων, τουαλέτες, τραπεζαρία κλπ. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό  1.183,209,47  και την ευθύνη για την κατασκευή είχε η εταιρία «Ευθυμίου Παρή και ΣΙΑ Ε.Ε».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος,  «η μεγάλη  ικανοποίηση ενός αιρετού είναι όταν ολοκληρώνεται ένα έργο και πολύ μεγαλύτερη όταν βρίσκεται στη θέση να εγκαινιάσει ένα σχολικό κτίριο, καθώς νοιώθει ότι προσφέρει στην κοινωνία , στα παιδιά και επενδύει στο μέλλον του τόπου. Την προηγούμενη προγραμματική περίοδο είχαμε εντάξει και ολοκλήρωσε  πολλά σχολικά κτίρια. Ελπίζουμε ότι και στην παρούσα προγραμματική περίοδο να ζήσουμε τη χαρά να υλοποιούνται, μετά το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, το Νηπιαγωγείο στην Παστίδα  και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί  Ιαλυσού, Κοσκινού και Παλιάς  Πόλης  (οδός Κισθινίου)  που  ολοκληρώθηκαν οι  μελέτες και τις υποβάλαμε για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020».

Στα  εγκαίνια παρέστησαν ακόμη: ο Βουλευτής Δωδεκανήσου: Νεκτάριος Σαντορινιός , ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλλης,  ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκος Θεοδωρίδης,  η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας και προσχολικής αγωγής Λίτσα Κρεμαστινού- Ροδίτη, η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και υγείας κα Άννα Ζωάννου,  ο αντιδήμαρχος διοικητικών Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας,   η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου,  ο πρόεδρος της δημοτικής  Κοινότητας Σορωνής Αντώνης Σαββάκης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,  οι πρόεδροι των δημοτικών Κοινοτήτων Κοσκινού, Καλαβαρδών και Σαλάκου, ο πρώην πρόεδρος της Σορωνής κος Μαρίνος  και πλήθος κόσμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα