ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΒροντερό ΟΧΙ των τοπικών φορέων στη βία κατά των Γυναικών

Σχετικά άρθρα

Βροντερό ΟΧΙ των τοπικών φορέων στη βία κατά των Γυναικών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών από το Δήμο Ρόδου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Φορείς του νησιού μας για μια άλλη χρονιά συνεργάστηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας πάνω στα θέματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Συγκεκριμένα:

  • Οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου (Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών)
  • Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Η Επιτροπή Αιγαίο 50:50, Ισόρροπη Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου
  • Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct Rhodes) ΑΝΔΩ ΑΕ
  • Το τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Δήμου Ρόδου

Το πρωί υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του Δικηγορικού Συλλόγου επισφραγίζοντας την άψογη συνεργασία των δύο φορέων στα θέματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στο επίπεδο της πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης των θυμάτων σχετικά με τις δυνατότητες δωρεάν δικαστικής συνδρομής που τους παρέχονται εκ του νόμου και μέσω των προγραμμάτων δωρεάν νομικής βοήθειας.

Στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι Πρυτανικές αρχές, η Κοσμητεία, οι πρόεδροι των τμημάτων (Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών και Μεσογειακών Σπουδών) η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και  ο Δήμος Ρόδου σε μια αίθουσα γεμάτη φοιτητές και υπαλλήλους τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του Δήμου Ρόδου προβλήθηκαν βίντεο με εστίαση στη μετανάστρια γυναίκα και στη γυναίκα πρόσφυγα και παρουσιάστηκε το έργο των Δομών Υποστήριξης Γυναικών.

Το απόγευμα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το βιωματικό εργαστήρι «Χτύπα! την Κακοποίηση γράφοντας Κόμικς». Πολίτες κάθε ηλικίας εκφράστηκαν μέσα από την τέχνη του κόμικς και δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες με κεντρικό θέμα την Κακοποίηση σε όλες της τις μορφές: λεκτική-συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική, παραμέληση.

Για μια ακόμη φορά οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους τοπικούς φορείς, τα πρόσωπα και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτούς για την ανιδιοτελή υποστήριξη τους στο κοινό στόχο αυτό της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.Είναι σημαντικό να δοθεί βήμα, να σπάσει η σιωπή για να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό φαινόμενο της βίας.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα