Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
19.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΕγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα LEADER /CLLD της ΑΝ.ΔΩ.

Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα LEADER /CLLD της ΑΝ.ΔΩ.

- Διαφήμιση -

Υπεγράφη χθες η απόφαση κατανομής πιστώσεων για το νέο πρόγραμμα LEADER / CLLD από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., σταθερά στις πρώτες θέσεις κατανομής (6η θέση σε σύνολο 47 προτάσεων), εξασφάλισε το ποσό των 10.150.000€ για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Θα ακολουθήσει η αναμόρφωση του υποβληθέντος προγράμματος στα οικονομικά δεδομένα της έγκρισης και θα ξεκινήσουν οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης για την προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων στα Δωδεκάνησα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε δράσεις μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, μικρές βιοτεχνίες, οικοτεχνίες, επενδύσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού καθώς και σε έργα δημόσιου χαρακτήρα στον τομέα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο του νομού πλην της πόλης της Ρόδου για πλήθος δράσεων που αφορούν την ανάπτυξη των νησιών μας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της Δωδεκανησιακής Ταυτότητας. Για πρώτη φορά θα περιλαμβάνονται και δράσεις που σχετίζονται με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον στο σύνολο της περιοχής. Το εγκεκριμένο ποσό των 10.150.000€ προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (7.400.000€) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (2.750.000€).

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. – η πολυμετοχική Αναπτυξιακή Εταιρεία της Δωδεκανήσου – ευχαριστεί όλους τους μετόχους της αλλά και τους λοιπούς φορείς που συμμετείχαν στην διαβούλευση για την οριστικοποίηση του τοπικού προγράμματος. Ιδιαιτέρως το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί το προσωπικό της εταιρείας που ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις δύσκολες απαιτήσεις της διαδικασίας κατάρτισης και υποβολής της πρότασης. Το υψηλό ποσό κατανομής από το Υπουργείο, μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνες για την ορθή διαχείριση και ένταξη ποιοτικών επενδύσεων που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των ευάλωτων νησιωτικών κοινωνιών μας. Η εμπειρία μας στη διαχείριση των προγραμμάτων τύπου LEADER είναι η καλύτερη βάση για την γρήγορη έναρξη, υλοποίηση αλλά και διεκδίκηση νέων επιπλέον πόρων για τα Δωδεκάνησα.

- Διαφήμιση -

Θα ακολουθήσει η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για το νέο θεσμικό πλαίσιο και στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι δράσεις ενημέρωσης από την ΑΝ. ΔΩ. Α.Ε.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/4047-dt131216.

 

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.                                                                                                             Η Πρόεδρος                                                                                                 Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.