Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
17.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςRun Greece: Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση έρχεται στη Ρόδο

Run Greece: Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση έρχεται στη Ρόδο

- Διαφήμιση -

Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση πρόκειται να φιλοξενήσει το προσεχές φθινόπωρο η Ρόδος,μετά από την αποδοχή εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου της πρότασης του ΣΕΓΑΣ,να γίνει η Ρόδος η πρώτη πόλη εκτός της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα διεξάγεται σε ετήσια βάση ο αγώνας Run Greece.

Ο κ. Χατζημάρκος δέχτηκε σήμερα, Παρασκευή,στο γραφείο του,αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο,κ. Κώστα Παναγόπουλο,τον Συντονιστή μάρκετινγκ και δρομικών γεγονότων ΣΕΓΑΣ κ. Μάκη Ασημακόπουλο και τον κ. Θανάση Ράπτη, Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό,υπεύθυνο του Run Greece.Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κκ Μιχάλης Παυλούς, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ,Βασίλης Ζήκας, Πρόεδρος και Σάββας Διακονικόλας,νέος τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα Run Greece στη Ρόδο, κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου,αρχής γενομένης από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017.Η Ρόδος είναι πλέον η 7η πόλη που μπαίνει στο ετήσιο καλεντάρι των αγώνων.

- Διαφήμιση -

Οι αγώνες Run Greece εγκαινιάστηκαν από τον ΣΕΓΑΣ το 2013,σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση,με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών,την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με τον αθλητισμό και τα τοπικά σωματεία, αλλά και την τουριστική προβολή των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες.Πρόκειται για μαζικούς αγώνες δρόμου που μέχρι σήμερα διεξάγονται στις πόλεις της Λάρισας,του Ηρακλείου,της Καστοριάς,των Ιωαννίνων,της Αλεξανδρούπολης και της Πάτρας,με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων.Απευθύνονται στους απλούς πολίτες,μέσα από τους αγώνες δρόμου απόστασης 10 χλμ και 5 χλμ,αλλά  και σε παιδιά σχολικής ηλικίας,μέσα από τον Αγώνα Παιδιών που περιλαμβάνει κάθε διοργάνωση,αποβλέποντας στην ανάδειξη της μαζικής άθλησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος ανέφερε ότι η Ρόδος επελέγη για να φιλοξενήσει τους αγώνες λόγω της ιστορίας της,του φυσικού τοπίου και των αξιοθέατων, των ελκυστικών διαδρομών,του τουριστικού χαρακτήρα της,αλλά και λόγω της παράδοσης και της εμπειρίας του νησιού σε μεγάλες,διεθνείς,αθλητικές διοργανώσεις,παράμετροι που εγγυώνται την επιτυχή διεξαγωγή και καθιέρωση του αγώνα.

Μετά το πέρας της συνάντησης,ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Με πολλή χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση του Run Greece, στο νησί της Ρόδου.Πρόταση που δηλώνει ότι η Ρόδος έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα,τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις,εντός της χώρας και διεθνώς.Οι αγώνες Run Greece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση,με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό.Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό,έχει και κοινωνικό χαρακτήρα,που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο,όλων των ηλικιών,εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Απευθύνεται επίσης και στις χιλιάδες των επισκεπτών της Ρόδου,για να συμμετάσχουν ενεργά,ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς,ως ένα τόπο,όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες.Στους μήνες που έχουμε μπροστά μας,θα συνεργαστούμε στενά με τον ΣΕΓΑΣ και είμαι βέβαιος ότι ο πρώτος αγώνας Run Greece της Ρόδου θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για το νησί μας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ΣΕΓΑΣ η προσθήκη της Ρόδου στις πόλεις όπου πραγματοποιείται η σειρά αγώνων Run Greece.Η Ρόδος διαθέτει ιστορία,φυσικές ομορφιές, φιλόξενο περιβάλλον,αλλά και τις αθλητικές υποδομές που διασφαλίζουν ότι ο αγώνας θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο,για την πολύτιμη συνεισφορά στη διεξαγωγή του αγώνα.Πιστεύω ότι την 1η Οκτωβρίου,η Ρόδος και ευρύτερα το Νότιο Αιγαίο, θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα